Birlesmis Milletler'den EGM Kriminal Daire Baskanligina Tesekkür

Birlesmis Milletler Uyusturucu ile Mücadele Suç Ofisi (UNODC) uyusturucuyla mücadelede kaliteli ve basarili kriminal inceleme faaliyetleri dolayisiyla, Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) Kriminal Daire Baskanligina tesekkür etti.



Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Birlesmis Milletler ülkemizde uyusturucu ile mücadelede önemli bir konumda bulunan Kriminal Daire Baskanligi ve bagli laboratuvarlarini Güven, Kalite, Performans ve Analiz çalismalari bakimindan denetlemistir. Birlesmis Milletler Uyusturucu ile Mücadele Suç Ofisi (UNODC) denetimlerde elde edilecek sonuçlarin kalitesinin ve güvenilirliginin insan haklari ve temel özgürlüklerin korunmasi, kamu güvenliginin ve kanunlarin etkili bir sekilde uygulanmasinin saglanmasi açisindan çok önemli oldugunu belirterek, Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskanligina bagli laboratuvarlarin kalite, güven performans ve analiz çalismalari bakimindan en üst seviyede bir basari sagladigini açiklamistir. Bu basari sayesinde Uluslararasi Isbirligi Çalismalari Programina katilim sertifikasi ICE almaya da hak kazandigini duyurmustur” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Birlesmis Milletler Uyusturucu ile Mücadele Suç Ofisi (UNODC) ülkemizin Birlesmis Milletler ile mevcut is birligi içerisinde uyusturucuyla mücadele konusunda konulari ele alma ve inceleme çabalarindaki kaliteli ve basarili kriminal inceleme faaliyetlerinin mevcudiyetinin saglanmasinda katki gösteren Kriminal Daire Baskanligina ve bagli Bölge Kriminal Polis laboratuvarlarimiza tesekkür etmistir. Bilim ve teknolojinin tüm imkanlarindan faydalanmakta uluslararasi düzeyde güven, kalite, performans ve analiz çalismalarindaki basarimiz ile de suç ve suçlulara mücadelemizdeki kararliligimizi sürdürmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA