Biden, NATO'nun Dogu Kanadindaki 9 Ülkenin Liderleri Ile Ukrayna'yi Görüstü

ABD Baskani Joe Biden, NATO'nun dogu kanadindaki 9 ülkenin liderleri ile Ukrayna'daki son durumu görüstü.

Beyaz Saray'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Biden, "Bükres 9'u" olarak da bilinen Polonya, Romanya, Estonya, Bulgaristan, Çekya, Macaristan, Slovakya, Litvanya ve Letonya liderleri ile Ukrayna-Rusya sinirinda son günlerde artan gerilimi ele aldiklari bir telefon görüsmesi yapti.

Görüsmede Biden, ABD'nin Transatlantik güvenlige ve NATO'nun 5. maddesine bagliligini yineledi.

Rusya'nin Ukrayna sinirina askeri yiginak yapmasi ve bölgede artan gerilimi ele alan liderler, NATO'nun müttefiklerini savunmak için "birlestirici, aktif ve çözüme yönelik" bir durus sergilemesi gerektigini vurguladi.

Biden, bölgedeki gerginligi kararlilik, savunma ve diyalog yoluyla azaltmak için çalistiklarini ve bu süreçte müttefikleriyle yakin temasta olacaklarini söyledi.

Görüsmeye, Bulgaristan Cumhurbaskani Rumen Radev, Çekya Basbakani Andrej Babis, Estonya Cumhurbaskani Alar Karis, Macaristan Cumhurbaskani Janos Ader, Letonya Cumhurbaskani Egils Levits, Litvanya Cumhurbaskani Gitanas Nauseda, Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda, Romanya Cumhurbaskani Klaus Iohannis ve Slovakya Basbakani Eduard Heger katildi.

Kaynak: AA