Amasya Üniversitesinde Gece Ders Çalisan Ögrencilere Ücretsiz Çay, Simit Ve Çorba Ikrami

Amasya Üniversitesinde vize sinavlari döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalisan ögrencilere ücretsiz çay, simit ve çorba ikram ediliyor. Üniversite tarafindan hayata geçirilen uygulama kapsaminda Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmaci, ögrencilere kendi elleriyle çay ve simit dagitti.

Amasya Üniversitesinde Gece Ders Çalisan Ögrencilere Ücretsiz Çay, Simit Ve Çorba Ikrami


Ikramin ögrenciler tarafindan begenildigini belirten Prof. Dr. Elmaci, zorlu vize sinavlari döneminde bir nebze olsun ögrencileri mutlu etmek ve sinavlara hazir sekilde girmelerine destek olmak amaciyla uygulamayi sunduklarini söyledi.

Düzenli beslenmenin özellikle sinav dönemlerinde geç saatlere kadar ders çalisan ögrenciler için önemli deginen Rektör Elmaci, “En azindan aklinizin midenizde olmamasini saglar. Ayni ikramlarimizi final döneminde de sürdürecegiz” dedi.

Kendi ögrencilikleri döneminde böyle ikramlarin olmadigini da hatirlatan Elmaci, “Bu ikramlar üniversite yönetimiyle ögrenci arasinda diyalogun olusmasina, ayrica ögrencinin de okulunu sahiplenmesine faydasi olacagini düsünüyorum” diye konustu.



Bu yil hizmete sunduklari modern kütüphanenin 70 binin üzerinde kitaba, 350 binin üzerinde e-kitap ve dergi seklinde bulunan yayinlara sahip olduguna isaret eden Elmaci, “Kütüphanemiz bin 500 kisinin ayni anda okuma yapabilecegi nitelikteki fiziki donanim sahip. 15 bireysel çalisma odasi, 4 grup çalisma odasi, 1 görme engelliler için hazirlanmis oda ve isitme engelliler için hazirlanmis bölüm yer almaktadir” seklinde konustu.

Ikram edilen çaylardan içip simitlerden yiyen ögrencilerden Kübra Dursun ve Furkan Avci’da üniversite yöneticilerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA