Almanya Basbakani Scholz, Avrupa Komisyonu Baskani Von Der Leyen Ile Görüstü

Almanya Basbakani Olaf Scholz Belçika’nin baskenti Brüksel’de Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Almanya Basbakani Scholz, Avrupa Komisyonu Baskani Von Der Leyen Ile Görüstü
Almanya’nin yeni Basbakani Olaf Scholz Fransa’ya yaptigi ilk yurtdisi ziyaretinin ardindan Belçika’nin baskenti Brüksel’de Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile bir araya geldi. Görüsmenin ardindan Scholz ve von der Leyen ortak basin toplantisi düzenledi.

Von der Leyen, AB’nin Rusya ile iyi iliskiler istedigini ancak bunlarin Rusya’nin nasil davranacagina bagli oldugunu ifade etti.

"Rusya ile iyi bir iliski istiyoruz, ancak bu her seyden önce Rusya’nin nasil davranacagina bagli. Rusya komsularina karsi tehditkar bir tavir aliyor ve bu Avrupa’nin güvenligini baltaliyor" ifadelerini kullanan von der Leyen, AB’nin bölgede gerginligin azaltilmasini ve Rusya’nin komsularina yönelik tüm saldirganliginin sona ermesini istediklerinin aktardi. Von der Leyen, AB’nin aksi takdirde yaptirimlarini yogunlastirmaya, ekonomik ve finans sektörlerinde baska önlemler almaya çalisacagini ifade etti.

Kaynak: İHA