Esenyurt'ta Girdikleri Binalarda Yangin Çikartan Iki Çocuk, Güvenlik Kameralarina Yakalandi

Esenyurt’ta iki çocuk, bir binanin bodrum katinda atil halde duran esyalari atese vererek yangin çikardi. Güvenlik kameralarina yakalanan çocuklarin ilçede 3 adreste daha yangin çikardigi belirlendi. Polis ekipleri, girdikleri binalari atese veren iki kafadari yakalamak için çalisma baslatti.

Esenyurt'ta Girdikleri Binalarda Yangin Çikartan Iki Çocuk, Güvenlik Kameralarina Yakalandi
Olay, geçtigimiz sali günü Sultaniye mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, iki çocuk rastgele girdikleri binalarin bodrum katinda bulunan esyalari atese vererek kaçti. Büyük panik yasayan vatandaslar kendilerini sokaga attilar. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk çalismalarinin ardindan “kundaklama” süphesi oldugunu söyleyerek polis ve apartman sakinlerine bilgi verdi. Kamera görüntülerini inceleyen apartman sakinleri ise iki çocugun apartmana girip yaklasik 2 dakika içinde kosarak çiktiklarini fark etti. Polis ekipleri ise ayni mahallede 3 farkli noktada daha bu tarz ihbar oldugunu belirleyerek olayla ilgili çalisma baslatti.

“4 farkli adreste ayni olayi gerçeklestirmisler”

Apartman sakinlerinden Teyfik Yolal, "Esim yaniyoruz diyerek beni aradi. Onlara ’hemen dogalgazi kapatin’ dedim. O arada komsular yardima kosarak apartman sakinlerini kurtarmaya geldiler. 13-14 yaslarinda iki çocugun yaptigini kameradan tespit ettik. Zaten bize gelen itfaiye ekipleri hemen sonrasinda diger 3 adrese giderek oralarda çikan yanginlara da müdahale etmis. Ayni kisilerin 3 farkli adreste de ayni eylemi yaptiklarini polis ekiplerinden ögrendik” diye konustu
Kaynak: İHA