DSI, Kadirli Ilçe Merkezini Taskinlardan Koruyacak

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Osmaniye’ye yaptigi yatirimlarla ilin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor.

DSI, Kadirli Ilçe Merkezini Taskinlardan Koruyacak
DSI Genel Müdürlügü, Osmaniye’de bölgenin en önemli yatirim projeleri arasinda gösterilen Savrun Baraji’nin insasina devam ediyor. DSI, sehrin birçok farkli noktasinda süren dere islahi çalismalariyla da çiftçileri desteklemeyi ve vatandaslari olasi taskinlara karsi yasanabilecek afetlerden korumayi hedefliyor.

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapimi devam eden Savrun Çayi 3. Kisim Islahi isi hakkinda yaptigi yazili açiklamada, “Kadirli ilçe merkezinden geçen Savrun Çayi’nin 2 bin 300 metrelik kismini kapsayan is kapsaminda çift tarafli olarak 4 bin 600 metre harçli pere, kargir topuk, harpusta imalati ve temizlik amaçli olarak 4 adet inis rampasi ile toplamda 3 bin 800 metre korkuluk montaji tamamlanmistir” dedi.



Kadirli ilçe merkezi taskinlardan korunacak

Savrun Çayi Islahi 3. Kisim kapsaminda 1 adet yan dere baglantisi ile 2 adet köprü baglantisinin da tamamlandigini ifade eden Yildiz, “Yüzde 95 fiziki gerçeklesme sagladigimiz çalismalarin bu yil sonu itibariyla tamamlanmasi hedeflenmektedir. Söz konusu isin tamamlanmasi ile kis aylarinda yogun yagis alan ve yüksek kesimlerden gelen düzensiz su akislari karsisinda risk altinda kalan Kadirli ilçe merkezi taskinlardan korunmus olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA