Dr. Yilmaz'dan Vatandaslara Asi Çagrisi

Düzce Il Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, omicron varyanti ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, normallesme sürecinin devami için vatandaslari asi olmaya davet etti.

Dr. Yilmaz'dan Vatandaslara Asi Çagrisi
Korona virüs ile mücadele sürerken, bu kez Güney Afrika’da ortaya çikan ’omicron varyanti’ yürekleri agiza getirdi. Birçok ülke yeni varyant ile mücadele için çesitli önlemler aldi. Türkiye’de yeni varyanta karsi önlem alan ilk ülkeler arasinda yer aldi.

"Omicron varyanti ile ilgili ülkemizde tespit yapilmadi"

Varyant hakkinda açiklamalarda bulunan Il Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, su ifadeleri kullandi:

"Yeni bir varyant ile gündeme geldi. Bakanligimiz da toplantilar yapti ve bazi ülkelerle ilgili kisitlamalar getirildi.

Daha öncede defalarca yaptigimiz açiklamalarimizda degindigimiz gibi, virüsün mutasyona ugrayarak farkli farkli sekilde hastalik yapabildigini ve yapmaya devam ettigini, bazi varyantlarin kendiliginden yok oldugunu bazi varyantlarinda toplum içinde yayildigini biliyoruz. Su an ülkemizde delta varyanti en üst seviyede görülen varyantlardan bir tanesi. Su an bahsedilen varyant ile ilgili olarak ise ülkemizde henüz tespit yapilmadi. Farkli farkli ülkelerde görüldügü bahsediliyor. Burada en önemli olan konu; maske, mesafe ve hijyen kurallaridir. Bu konuya duyarli olmamiz ve mutlaka uymamiz gerekiyor. Kapali alanlarda isimiz biter bitmez en kisa sürede çikmaliyiz"

Yilmaz’dan asi çagrisi

Vatandaslara "asinizi yaptirin" uyarisinda bulunan Yilmaz, "Asilamalarimizda devam ediyor. Düzce’de 2. doz asilamada yüzde 73.7’ler seviyesindeyiz. Bunu biraz daha artirmamiz gerekiyor. Su an elde ettigimiz normallesme sürecini bize kazandiran asidir. Normallesmemizden ödün vermiyoruz. Okullarimiz devam ediyor, ögrencilerimiz derslerini aliyor. Bütün vatandaslarimizda her türlü sosyal aktivitelerine devam edebiliyorlar. O nedenle asilarini olmayan vatandaslarimizi, asilarini olmaya davet ediyorum" dedi.



"Tedbirlere sevdiklerimizi korumak için uyalim"

Kurallara uyulmasinin önemine dikkat çeken Yilmaz, sözlerini söyle noktaladi:

"Günlük vaka sayilarimiz, açiklanan vaka sayilarinin ardindan bir miktar azaldi. Açiklanan haritada bunu görecegiz. Her ne kadar vaka sayilarimiz düsüste olsa da ilimizde vakalar görülmeye devam ediyor. O nedenle sevdiklerimizi koruyabilmek için tedbirlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. 124 aile sagligi merkezimizde, 10 hastanemizde, mobil asimizda, valilik önünde ve Atatürk Devlet Hastanemizin yaninda ki asi merkezimizde vatandaslarimiz asilarini olabilirler. Ihmal etmesinler"
Kaynak: İHA