Çamlica Göleti Ekonomiye 2 Milyon 156 Bin Lira Katki Saglayacak

Sivas'in Gürün ilçesinde yapimi devam eden Çamlica Göleti'nin tamamlandiginda ülke ekonomisine yillik 2 milyon 156 bin lira katki saglayacagi bildirildi.

DSI Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, müdürlük kente yaptigi yatirimlarla Sivas'in mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor.

Sivas ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Gürün ilçesindeki Çamlica Göleti'nin yapim çalismalarinin devam ettigini belirtti.

Göletin tamamlandiginda 630 dekar tarim arazisinin sulamasini saglayacagini aktaran Yildiz, "Gölet ulasim yolu ve malzeme tasima yollari tamamlandi. Gövde kazi imalati, dolusavak kazi imalati, derivasyon köndüvisi betonarme imalatlarinda çalismalar devam etmektedir." ifadelerini kullandi.

Yildiz, temelden yüksekligi 29 metre ve su depolama kapasitesi 108 bin metreküp olan Çamlica Göleti'nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlariyla ülke ekonomisine yillik 2 milyon 156 bin 705 lira katki saglamasinin hedeflendigini belirtti.

Kaynak: AA