Brent Petrolün Varil Fiyati 71,79 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 71,79 dolardan islem görüyor.

Dün 74,56 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 69,23 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.35 itibariyla kapanisa göre yüzde 3,70 artisla 71,79 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 68,47 dolardan alici buldu.

Piyasalar, Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun piyasa kosullarini degerlendirmek ve ocak ayi itibariyla uygulanacak üretim kesintisi miktarini görüsmek üzere yarin bir araya gelecegi toplantiya odaklandi.

Toplantidan çikacak kararda, ABD'nin basi çektigi büyük petrol tüketicisi ülkelerin ortak rezerv satisi hamlesinin yani sira petrol fiyatlarinda sert düsüse neden olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantina iliskin gelismelerin etkili olmasi bekleniyor.

OPEC+ grubu, ???????temmuz ayinda aldigi karar dogrultusunda agustos-aralik döneminde günlük petrol üretimlerinde kademeli olarak her ay 400 bin varillik üretim artisina gitmisti.

Öte yandan, Kovid-19'un omicron varyantina iliskin endiseler ve mevcut asilarin etkinligine dair farkli açiklamalar fiyatlar üzerinde baski olusturmaya devam ediyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü öngörüsüne göre, ülkenin ticari ham petrol stoklari geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklasik 747 bin varil azaldi. Piyasa beklentisi, stoklarin yaklasik 1,7 milyon varil azalacagi yönündeydi.

ABD Enerji Enformasyon Idaresinin resmi petrol stok verileri bugün açiklanacak.

Brent petrolde teknik olarak 71,92 ile 72,58 dolar araliginin direnç, 71,26 ile 70,60 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Kaynak: AA