Baskan Kilinç'tan Adiyaman'in Il Olusunun 67. Yildönümü Mesaji

Adiyaman Belediye Baskani Dr. Süleyman Kilinç, Adiyaman’in il olusunun 67. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Kilinç'tan Adiyaman'in Il Olusunun 67. Yildönümü Mesaji
1 Aralik 1954 tarihinde dönemin Bakanlar Kurulu tarafindan alinan kararla Malatya’dan ayrilarak resmen il olan Adiyaman’in il olusunun 67. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Adiyaman Belediye Baskani Dr. Süleyman Kilinç, Adiyaman’in Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hiristiyan ayrimi yapilmadan herkesin yüzyillardir kardesçe yasadigi bir il oldugunu söyleyerek, “Bundan dolayi huzur ve baris sehri unvaniyla aniliyoruz” diye konustu.

Huzurun hüküm sürdügü Adiyaman’in yeralti ve yerüstü zenginlikleriyle de ülke ekonomisine ciddi katkisi oldugunu sözlerine ekleyen Baskan Kilinç, zengin kültürü ve essiz tarihi degerleriyle kadim bir kent olan Adiyaman’in herkes tarafindan görmesi gereken bir yer oldugunun altini çizdi.

Baskan Kilinç sözlerine söyle devam etti: “Kültür, inanç ve kültür turizminin bir arada yer aldigi Adiyaman’imiz, Anadolu’nun kültürel dokusunun bütün özünü içerisinde barindiran bir ildir. Yüzyillar boyunca çesitli medeniyetlere ev sahipligi yapmis olan bu güzide kent, yine yüzyillardir herkesin kardesçe yasadigi bir yer olarak dikkat çekmistir. Dünya üzerinde günesin dogusunun ve batisinin en güzel izlendigi yerlerden bir tanesi olan Kommagene Uygarliginin mirasi olan Nemrut Dagi ile birlikte onlarca tarihi hazineyi sinirlari içerisinde barindiran Adiyaman’imiz bu yönüyle tarih ve kültür, ülkemizde kabri kesin olarak bilinen tek sahabe olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrinden dolayi da inanç turizminde oldukça önemli bir noktada yer almaktadir. Ayrica, Hiristiyan cemaatler için önemli bir merkez olan Mor Petrus ve Mor Paulus Kilisesi de her yil yurt disi ve il disindan binlerce misafiri agirlamaktadir.

Ekonomik ve sosyal yönüyle hizla ilerlemekte olan Adiyaman, kamu ve özel sektör yatirimlariyla yeni Türkiye yolunda emin adimlarla yürümektedir. Bu anlamda Adiyaman Belediyesi olarak biz de gerek yatirimcilarin önünü açmada, gerekse belediyenin çalisma alanlarinda çok önemli isler yapmaktayiz. Bu kapsamda Adiyaman Belediyesi olarak yaptigimiz çalismalari kisaca özetlemek gerekirse; Göreve geldigimiz ilk günden itibaren bu sehrin ihtiyaci olan hizmetleri hayata geçirmek için arkadaslarimizla birlikte gayretle çalisiyoruz. Özellikle Batti-Çikti, Kati Atik Depolama Tesisi, Millet Bahçesi, Kentsel Dönüsüm, Kuzey-Güney Çevreyolu gibi önemli hizmetlerin ya tamamlanmasi yada baslamasi konusunda ciddi girisimlerde bulunduk. Çok sükür ki hedeflerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bunlarin yaninda turizm alaninda da çesitli projelerin çalismalarina basladik. Bu anlamda 300 yillik bir geçmise sahip olan tarihi çarsinin restorasyonuna da basladik. Tabi bu saydiklarimiz bizim klasik belediyecilik görevlerimizden, ama biz yalnizca bunlarla sinirli kalmadik. Sosyal belediyecilik noktasinda da çok ciddi seyler yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz. Bu anlamda gençlerimize, çocuklarimiza, kadinlarimiza, yoksul vatandasimiza, dezavantajli vatandaslarimiza, yasli ve bakima muhtaç vatandaslarimiza yönelik projelerimiz var. Ayrica, Atatürk Baraji çevresini degerlendirmek, Kültür Merkezi ve Meydan projelerini tamamlamak için de görüsmelerimiz sürüyor. Insallah en kisa sürede bunlari da tamamlariz. Bu vesile ile bir kez daha Adiyaman’imizin il olusunun 67. yildönümünü kutluyor, nice güzel yillar diliyorum.”
Kaynak: İHA