Aydemir Açiklamasi 'Rotamizi Milletimiz Çizer'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda büyüme rakamlarini degerlendirdi, Cumhur ittifakinin ‘birlikte rahmet vardir’ anlayisi içinde hizmet ve eser siyaseti ürettigi, Millet ittifakinin ise darmadaginik bir görüntü içerisinde bulundugunu kaydetti.

Aydemir Açiklamasi 'Rotamizi Milletimiz Çizer'
Aydemir gündemi yorumladi

Millet Ittifaki içinde HDP’in de yer aldigini, bu partinin on binlerce sehidin kanina girmis PKK’ya hami bir görüntü verdigini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bir tarafta Cumhur ittifaki var milletin yaninda yekpare duran, öbür tarafta millet ittifaki var kendi içinde paramparça bir hal ifade eden. Dolayisiyla bu halden insanlarimiz da haberdardir. ‘ dedi.

Aydemir muhtarlarla birlikte basin toplantisi düzenledi

TBMM’deki bir ilki gerçeklestiren Milletvekili Aydemir, Horasan Çayirdüzü muhtari Dursun Canpolat, Yesildere Mahalle Muhtari Selçuk Demir, Degirmenler Mahallesi Muhtari Ömer Tokyürek, Molla Melik Mahallesi muhtari Bilal Arslan, Azap Mahalle muhtari Mustafa Sahsuvaroglu ile birlikte basin toplantisi gerçeklestirdi.

Aydemir büyüme rakamlarini paylasti

Milletvekili Aydemir, ekonominin yüzde 7,4 büyüdügünü; büyümenin yatirim, üretim, istihdam ve ihracatin artmasi anlamina geldigini söyledi.

Büyümenin, 84 milyona, refah payinin çok daha fazla yansimasi anlamina da geldigini dile getiren Aydemir, "Insallah bunlar olacak, görecegiz. Bundan sonra büyüme odakli ekonomik zemin olusturuyoruz. Onun da göstergeleri burada." diye konustu.

Aydemir, ‘3. çeyrek büyüme rakamlari açiklandi. Yüzde 7.4’lük bir büyüme söz konusu. Büyüme yatirimlarin artmasi demek. Üretimin artmasi demek, istihdamin artmasi demek. Ihracatin artmasi demek. Büyüme demek, herkese bu ülkede yasayan 84 milyonun üzerindeki insanimiza refah payinin çok yogun biçimde yansimasi demektir. Biz büyüme odakli ekonomik zemin olusturuyoruz. Onun da göstergeleri burada. Hazine ve Maliye bakanimiz sayin Elvan’in açiklamalari yürekleri ferahlatti. Daha iyisi olacak. Sayin Cumhurbaskanimiz her vesile altini çiziyor, vurgu yapiyor ki, biz milli, yerli durusla ülkemizi çok daha ileri seviyelere. Çok daha ferah feza zeminlere tasiyacagiz. Iste bu büyüme rakamlari bunun göstergesidir. ‘ dedi.

‘Siyaseti millet adina yapiyoruz’

Milletvekili Aydemir, milli ve yerli durusla ülkenin çok daha ileri seviyelere tasinacagini dile getirdi.

Insanlarin mutlulugunun ve huzurunun artacagini ifade eden Aydemir, millet için siyaset yaptiklarini kaydetti.

Erzurum Horasan’dan gelen mahalle muhtarlariyla açiklama yapan Aydemir, Türkiye’nin yürüyüsünü engellemek için disaridan nasil bir gayret oldugunu onlarin da bildigini aktardi. Rotayi halk çizince hata yapmadiklarini ya da hatalarinin asgari düzeyde oldugunu anlatan Aydemir, "Öyle oldugu için milletin yüreginde yer buluyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Aydemir, ‘Biz altini her zaman çiziyor ve diyoruz ki, biz millet için siyaset yapiyoruz. Halkimiz için siyaset yapiyoruz. Yanimda muhtarlarimiz var. Erzurum’da sivil yapiyi, sivil toplumu ifade eden isimler. Buraya niye gelmisler, talepte bulunmaya gelmisler. Köyleri, mahalleleri için daha fazla zemin iyi olsun diye, beklentilerini dile getiriyorlar. Bizim zaten istedigimiz de budur. Insanlarimizla iç içe, beraber ne lazim geliyorsa sahadan aldigimiz bilgilerle yürüyoruz siyasetçiler olarak ve ona göre de huzur enjekte ediyoruz. ‘ diye konustu.

Muhtarlarla istisare

Aydemir, muhtarlarin taleplerini ve sikintilarini dinlediklerini dile getirerek, "Onlar da biliyor ki bunu ancak ve ancak Recep Tayyip Erdogan, ancak ve ancak AK Parti kadrolari yerine getirir. O yüzden buradalar ve o yüzden bize sonuna kadar destek veriyorlar." ifadesini kullandi.

Küresel ekonomik gelismeler

Ekonomide yasanan bazi olumsuzluklarin küresel ekonomik sikintilarin yansimasi olduguna vurgu yapan Milletvekili Aydemir sunlari söyledi; ‘Dünyada gelisen bir ekonomik inkiraz var, bizim disimizda, bütün dünyada yasaniyor bunlar. Bu gerçegi herkes biliyor. Muhtarlarimiz bizim fevkimizde bu gelismeleri biliyorlar. Ülkemize disaridan yönelen faullü girisimleri en iyi onlar bize anlatiyorlar. Amerika, Avrupa nasil bakiyor bize, disaridan yürüyüsümüzü engellemek için gayret var? Hepsini bizim fevkimizde biliyorlar. Dolaysiyla biz buna göre yürüyünce, rotamizi da halk çizince hata yapmiyoruz, öyle oldugu içinde milletimizin yüreginde yer buluyoruz. . ‘

Cumhur ittifakinin yerli ve milli durusu vurgusu

Cumhur Ittifakinin yerli ve milli durusu ifade ettiginin altini çizen Milletvekili Aydemir siyasetteki gelismeleri aktardi. Milletvekili Aydemir, ‘ Biz cumhur ittifaki olarak hep söyledik, milletle beraber yürüyecegiz sonuna kadar. Bakin karsi taraftaki ittifakin suni olduguna her zaman vurgu yapiyoruz. Çok suni bir yapi karsidaki ittifak. Simdi tartisma ne? CHP ile IYI Parti arasindaki tartisma. IYI partililer CHP için diyorlar ki bize agabeyi muamelesi yapiyorlar. Biz bunu asla kabul etmeyiz, müstakil bir partiyiz. Dolayisiyla bir karar alip bize dikte edemezler diyorlar, dikte edildigini ifade ediyorlar. Kim söylüyor bunu, IYI Partililer söylüyor. Kendi aralarinda bir insicam yok, aralarinda bir birliktelik, bir bag yok. Oysa biz öyle miyiz? ‘ dedi.

Aydemir: ‘Birlikte rahmet vardir’

Milletvekili Aydemir, ‘Bakin bugün MHP Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli Grup toplantisi yapti, oradan çok berrak mesajlar verdi. Ayrimiz, gayrimiz olmadan yürüyoruz biz. Allah’in izniyle de birlikten bir rahmet doguyor, bereket doguyor. Böyle de devam edecek insallah. ‘ mesajini verdi.

Millet ittifakinin öbür ayaginda HDP’in bulundugunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘HDP ile ilgili Yargitay Bassavcisinin verdigi mütalaa var. Ne diyor, kapatilmasi lazim. Esasli doneler var, diyor. Biz bu noktada sunu söylüyoruz, siyasi ekip olarak diyoruz ki, biz millete hizmet ederken, kanunlar çerçevesinde hizmet etmek durumundayiz. Milletimizin birligini, devletimizin bütünlügünü göz ardi ederek asla yürüyemeyiz. Kim ki göz ardi eder, mutlaka yasalarla müeyyideye muhatap olur. HDP de buna muhataptir su anda. Böyle bir davanin açilmasi bile HDP için yeter züldür zaten. Bunlarin yürüyüsü için ne kadar büyük bir sikinti oldugunu gösteriyor bu durum. HDP maalesef bir defa bile, PKK’yi kinamamis bir yapidir. On binlerce insanimizin katili olan pkkya dönük bir sahiplenici halleri var. Bunu da devlet tabi olarak kendini koruma noktasinda bu neviden bir mekanizma isletiyor. Açilan davalara muhataplar. Bir tarafta Cumhur ittifaki var milletin yaninda yekpare duran, öbür tarafta millet ittifaki var kendi içinde paramparça bir hal ifade ederek. Dolayisiyla bu halden insanlarimiz da haberdardir’. diye konustu.

‘Milletimizle birlikte büyük Türkiye hedefine yürüyoruz’

30 Kasim 1925’in Milli irade kaydinda özel bir anlam ifade ettigini TBMM’de ‘Hakimiyet Kayitsiz Sartsiz Milletindir’, levhasinin asildigi gün oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Milletimiz ne derse bu mecliste o olur. Milletimizin dediginin aksi hiçbir sey hayat bulmaz. Buna inaniyoruz. Bu hal üzere de AK Parti olarak, AK Kadrolar olarak milletimizle birlikte yürüyoruz. Bundan dolayi da müftehiriz. ‘ ifadesine yer verdi.

Aydemir Sinop limani sehitlerini andi

Basin toplantisinin son bölümünde 30 Kasim 1853’te Rus Donanmasinin Sinop Limanina yaptigi baskinda 2 bin 800 denizcinin sehid oldugunu hatirlatan Milletvekili Aydemir, ‘Sehitlerimiz seref varakalarimizdir. Dünya durdukça onlari unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Sühedayi ahmetle minnetle aniyoruz. ‘ dedi.

30 Kasim Dünya Soförler Gününü kutlayan Milletvekili Aydemir, ‘Soför esnafimiza kazasiz, belasiz huzur dolu günler diliyoruz.’ temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA