Afrika Birligi, Omicron Varyanti Nedeniyle Uygulanan Seyahat Kisitlamalarini Kinadi

Afrika Birligi (AfB) Komisyonu Baskani Musa Faki Mahamat, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyanti nedeniyle kitanin bazi ülkelerine uygulanan seyahat kisitlamalarina tepki gösterdi.



Mahamat, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Ne bilimsel ne de ortak akilla ilgisi olan seyahat kisitlamalarini kiniyor ve meydan okuyoruz." ifadesini kullandi.

Bilim adamlarinin yeni varyanta karsi dünyayi uyardigini, bir ülkenin kinanmasinin "ahlaksizlik" oldugunu belirten Mahamat, "Ortak bir düsmana karsi insan hayati ayni olmalidir." degerlendirmesinde bulundu.

Mahamat, "Birlesmis Milletlere seyahat yasaginin hiçbir bilimsel temeli olmadigini söyledik. Bu varyant Güney Afrika'da tanimlanmadan önce Avrupa'da oldugu tespit edildi. Ülkelere seyahat yasaginin kaldirilmasi için elimizden geleni yapiyoruz." ifadesini kullandi.

Aralarinda Ingiltere, ABD, Kanada, Almanya, Japonya ve Birlesik Arap Emirlikleri'nin de bulundugu çok sayida ülke, 25 Kasim'da omicron varyantinin tespit edilmesinin ardindan Güney Afrika Cumhuriyeti basta olmak üzere bazi Afrika ülkelerine seyahat kisitlamasi getirmisti.

Kaynak: AA