Adana'da Emniyet Kemeri Takmayanlara Simülasyon Aracinda Bilgilendirme

Trafik Denetleme Sube Müdürü Aydin Sahin: 'Amacimiz asla ceza yazmak degil. Emniyet kemerinin koruyuculugunu anlatmak için kemer takmamis olan vatandaslarimizi hem bilgilendirip hem de kemer takinca olasi bir kazada nasil korundugunu göstermek. Bunun için simülasyon aracina bindiriyoruz'

Adana'da trafik polisleri, emniyet kemeri takmadigi için ceza yazilmak yerine simülasyon aracina bindirilen sürücüler, kaza aninda yasayabileceklerini tecrübe etti.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Subesi ekipleri, Atatürk Caddesi'nde "Bi hareketine bakar hayat" sloganiyla uygulama baslatti.

Polis ekipleri, emniyet kemeri takmadigi tespit edilen sürücüleri uygulama noktasinda durdurdu.

Emniyeti kemeri takmayanlara ceza yazmayan ekipler, sürücülerden simülasyon aracina binmelerini istedi.

Sürücüler, emniyet kemeri simülasyon aracinda, olasi kaza aninda yasayabileceklerini tecrübe etti.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Aydin Sahin, gazetecilere, Içisleri Bakanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan baslatilan "Bi hareketine bakar hayat" kampanyasi kapsaminda emniyet kemeri kullaniminin önemini anlatan tanitim brosürleri dagitildigini söyledi.

Emniyet kemeri takmayan sürücülerden simülasyon aracina binmelerini istediklerini belirten Sahin, söyle konustu:

"Amacimiz asla ceza yazmak degil. Emniyet kemerinin koruyuculugunu anlatmak için kemer takmamis olan vatandaslarimizi hem bilgilendirip hem de kemer takinca olasi bir kazada nasil korundugunu göstermek. Bunun için simülasyon aracina bindiriyoruz. Simülasyon aracinda saatte 5 ile 10 kilometre hizla takla atan araçtaki bir kisinin emniyet kemeri taktiginda koruyuculugunu görüyorsunuz. Onun için tüm vatandaslarimizdan arka koltuk ve sehir içi dahil emniyet kemerlerini takmalarini, kendi güvenlikleri için muhakkak suretle bu konuda daha duyarli olmalarini istiyoruz."

- "Emniyet kemersiz asla..."

Emniyet takmadiginin tespit edilmesinin ardindan simülasyon aracina bindirilen Gülay Tapanyigit, çok korktugunu belirterek, "Aman aman ne olur emniyet kemersiz hiçbir yere gitmeyin. Yani 3 kilometre bile olsa gitmeyin. Çok sag olun, iyi ki böyle bir sey gösterdiler. Bundan sonra emniyet kemersiz asla..." dedi.

Necla Baskan da emniyet kemersiz araç sürmeyecegini belirterek, "Bir an hayat bitti sandim oysa hayat bir harekete bakiyor ama biz bunu hep atliyoruz. Bunu fark etmek için illa böyle bir sey yasamamiz mi lazim? Su an ben bunu yasadim. Sanirim artik her bindigim an, 300 metrede bile emniyet kemerimi takacagim." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA