Malatya'da Sehit Aileleri Ve Gazilerden IYI Partili Türkkan'a Tepki

15 Temmuz Milli Irade Ocaklari Genel Baskanligi, Türkkan hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da sehit yakinlari ve gaziler, Bingöl'de sehidin agabeyine küfreden IYI Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklariyla kent merkezindeki Soykan Meydani'nda bir araya gelen sehit yakinlari ve gaziler, "sehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlari atarak IYI Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'i protesto etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Malatya Sube Baskani Ismail Ayvali, grup adina yaptigi konusmada, Türkkan'in, sehit kardesine karsi yaptigi hadsizligi, tüm sehit aileleri ve gazilere yapilmis gibi gördüklerini söyledi.

Türkkan'i kinayan Ayvali, söyle devam etti:

"Aziz vatanimiz için canini topraga katmis mümtaz sahsiyetçimiz olan sehitlerimiz ve bu ugurda ölmeyi göze almis gazilerimiz, bizler için her zaman birer gurur ve vefa timsali olmuslardir. Aziz sehitlerimizin bizlere emaneti olan kiymetli aileleri de bu milletin her daim bas tacidir. Vatanimizin bütünlügü, milletimizin birligi ve beraberligi için hayatini feda eden sehitlerimizin, aziz hatiralarina, bizlere emanet yakinlarina saygisizlik edenleri yüce milletimiz ve kamu vicdanina havale ediyoruz. Çok iyi biliyoruz ki bu terbiyesizligi yüce Türk milleti asla unutmaz. Aziz sehitlerimizi kanlariyla kurulan meclisimizde teröre destek verenlerle, sehidimizin emaneti olan yakinlarina agza alinmayacak sekilde küfür etme hadsizligi, alçakligi ve terbiyesizligine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti ve milletvekilini görmek istemiyoruz. Buradan Lütfü Türkkan'in tüm sehit ailelerinden özür dilemesi gerektigini hatirlatip, isgal ettigi onurlu milletvekilligi makamindan eger yüregi varsa istifa etmesi gerektigini belirtmek istiyoruz."

- Suç duyurusunda bulunuldu

Öte yandan 15 Temmuz Milli Irade Ocaklari Genel Baskanligi da Türkkan hakkinda suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Milli Irade Ocaklari Kadin Kollari Baskani Av. Asli Gizem Gündüz, Malatya Adliyesi önünde toplanan grup adina yaptigi açiklamada, Türkkan'in kameralar karsisinda sehit yakinina ve ailesine bütün milletin dini ve manevi degeri olan sehitlik makamini hiçe sayarak hakaret ettigini belirtti.

Gündüz, su ifadeleri kullandi:

"Aziz milletimiz 15 Temmuz'da oldugu gibi her an dini ve manevi degerlerine sahip çikacak olup, bu hezeyan dolu açiklamalari yapan partili milletvekiline gerekli cevabi verecektir. 15 Temmuz Milli Irade Ocaklari Genel Baskanligi olarak, milletimizin ve degerlerimizin sinir uçlarina dokunacak bu tarz söylemlere karsi kimden ve nereden geldigine bakmaksizin bu söylemlerin karsisinda durmaya devam edecegiz. Iste tam da bu gerekçeyle bugün burada aziz milletimizin manevi degerlerine hakaret eden bu sahis hakkinda suç duyurusunda bulunmak için Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde gerekli girisimlerde bulunduk ve dilekçemizi sunduk, bütün illerdeki teskilatlarimizda sunacagiz."
Kaynak: AA