Konya'da Depremden Korkanlar Açik Alanlarda Bekliyor

Konya'da depremden korkarak disari çikanlar yasadiklarini anlatti.

Konya'nin Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklügündeki depremde panige kapilarak disari çikan vatandaslar, açik alanlarda bekliyor.

Kiliçarslan Meydani'na aileleriyle birlikte gelen vatandaslarin endiseli bekleyisi, soguk havaya ragmen sürüyor.

Yerlere ve banklara serdikleri battaniyelerde ve sandalyelerde oturan vatandaslar, örtüleriyle soguktan korunmaya çalisiyor.

Ailesiyle birlikte Kiliçarslan Meydani'nda bekleyen Süleyman Özer, yasadiklarini söyle anlatti:

"Deprem yasanirken bizde büyük bir panik olustu. Konya'da beklenmeyen bir durum bu. Depremin etkisi azaldiktan sonra disariya çiktik. Simdi artçi depremler gelmesinden korktugumuz için su anda Kiliçarslan meydaninda bekliyoruz."

Öte yandan Selçuklu ilçesi Tarla Mahallesi'nde 8. kattaki evindeyken depreme yakalanan, ardindan esiyle sokaga çikan Ali Gümüs, AA muhabirine, çok korktuklarini söyledi.

Deprem olunca panikle asagi indiklerini belirten Gümüs, "Nasil asagi indigimizi bilemedik. Saskinliktan asansörle inmisiz. Bir de hastayim. Simdi korkudan yukari çikamiyoruz. Ben 8'inci katta oturuyorum. Akilimiz çikti. Ben böyle seylerden zaten çok korkarim. Bende panikatak var." diye konustu.

- "Sabaha kadar burada oturacagiz"

Kentte yakin tarihte böyle bir deprem yasamadiklarini dile getiren Gümüs, söyle konustu:

"Çok uzun sürdü. Bana sanki asirlar gibi geldi, aklim çikti. Bende bir de kalp var. Bu yasa kadar ben böyle bir deprem görmedim. Ilk defa böyle bir deprem yasiyorum. Birkaç yerde deprem gördüm ama Konya'da hiç görmemistim. Allah esirgesin. Sabaha kadar burada oturacagiz. Birazdan ates yakacagiz."

Kaynak: AA