Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde Akademik Kurul Toplantisi Yapildi

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Akademik Kurul Toplantisi ve 2020 Akademik Basari Ödül Töreni, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katilimiyla gerçeklestirildi. Son bir yilda bilimsel arastirmalar için 14 milyon TL aktarildigini belirten Prof. Dr. Aksoy, güçlü Türkiye’nin yeniden insasi için gayret ettiklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde Akademik Kurul Toplantisi Yapildi
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Akademik Kurul Toplantisi ve 2020 Akademik Basari Ödül Töreni, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapildi. Törene; Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk, Genel Sekreter Yardimcisi Hikmet Özdemir, Fakülte Dekani Prof. Dr. Semahat Küçükkolbasi ve akademisyenler katildi.



“Hedefimiz, bilimsel çalismalara agirlik vermek”

Törenin açilis konusmasini yapan Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Semahat Küçükkolbasi, “Fakültemizde yer alan Biyoloji, Fizik, Istatistik, Kimya ve Matematik Bölümleri FEDEK Akreditasyon sürecini basariyla tamamlayip 2020 yilindan itibaren 3 yil süreyle (30 Eylül 2023 tarihine kadar) akredite oldu. Hedefimiz; birlik ve beraberligimizle bilimsel çalismalara, projelere agirlik vermek, dijital döneme geçis ve online veri tabanlarini kullanmak, fakültemizin taninirligini ve ögrenci sayisini artirma, çevrim içi-yüz yüze seminer ve söylesiler düzenlemek, bilim merkezi ile ortak projeler yürütmek, gönüllülük esasina dayali faaliyetler olusturmak” dedi.



“Zamani en iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor”

Fen Fakültesinde yürütülen akademik çalismalarla gurur duyduklarini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Basarili çalismalariyla övündügümüz akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Fakültemiz birçok alanda öncü isimler yetistirdi. Görevi devraldigimiz andan itibaren Selçuk Üniversitenin hak ettigi yerlere gelmesi için ekip ruhu içerisinde gayret ediyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalisiyoruz. Bünyesinden birçok üniversite çikaran Selçuk Üniversitesinin çok daha üst seviyelerde yer almasi gerekiyor. Kisir tartismalarla kaybedecek zamanimiz yok. Zamani en iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor” diye konustu.



“Devraldigimiz bayragi en iyi sekilde tasimamiz gerekiyor”

Selçuk Üniversitesinin, toplumun üniversitesi oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, “Devraldigimiz bayragi en iyi sekilde tasimamiz gerekiyor ki bizden sonra gelecek olanlar tesekkür etsin. Bunun için ugrasiyoruz. Selçuk Üniversitesi, tarihî kimligi olan ve Selçuklu kültürünü yürüten bir üniversitedir. Biz, siradan çalismalar üzerinde durmuyoruz. Üniversitemizin; bölgemizde, ülkemizde lokomotif olan, ender arastirmalari yapabilecek arastirmacilarin kurumu olsun istiyoruz. Bölgesinin en güçlü kurumu olsun istiyoruz. Bilimsel arastirma projeleri için son bir yilda 14 milyon TL’lik kaynak aktardik. Bilimsel arastirma kaynaklarindan tasarruf etmiyoruz. Bilimsel çalismalara aktarilan paralari kaybedilmis olarak görmeyiz. Toplumdan uzaklasmis akademisyen, bu topraklara bir sey veremez. Bayragi devrederken borçsuz, hesap verebilir bir üniversite birakmak istiyoruz. Üniversiteyi akilla birlestirip, kisir tartismalardan uzaklastirarak güçlü bir Türkiye’nin yeniden insasi için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Programin sonunda 2020 yilinda gerçeklestirdikleri patent, proje, makale, atif sayisi ve en yüksek impact faktörlü dergi puani baz alinarak olusturulan kriterlere göre dereceye giren ögretim elemani ve ögretim üyelerine basari belgeleri takdim edildi. Kimya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yilmaz’a akademik onur belgesini, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy verdi.
Kaynak: İHA