IYI Partili Türkkan'in Küfür Ettigi Sehidin Kardesi Ates Püskürdü

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in küfür ettigi sehit abisi Tahir Gümren’in Manisa’da yasayan kardesi Abdullah Gümren, "Meral Aksener gittigi her yerde bacim bacim diyor. Orada, sen milletin bacisina neden sövüyorsun deseydi ya. Bacilik, namus bu kadar kolay degil. Ben onu Allah’a havale ediyorum" dedi.

IYI Partili Türkkan'in Küfür Ettigi Sehidin Kardesi Ates Püskürdü


AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in küfür ettigi sehit abisi Tahir Gürmen’in Manisa’nin Turgutlu ilçesinde yasayan kardesi Abdullah Gürmen’i ziyaret etti. Baybatur ziyarette sehit yakini Abdullah Gümren ve ailesine geçmis olsun dileginde bulundu. Ziyarette konusan sehit abisi Abdullah Gümren, sehit yakinina sinkafli küfür eden Türkkan’in kendilerinden özür dilemek yerine Genel Baskan Aksener ve partisinden özür diledigini ve böyle bir özrü kabul etmediklerini söyledi.

Gümren, "Benim abimin cani yanmis tabi ki de orada onu söyleyecek. 5 dakika ara ile farkli farkli konusursan tepki gösteririm tabi. Yolunu seç, milliyetçiysen, biz milliyetçinin kraliyiz. Bizim sehidimizin cenazesi dördüncü gün kaldirildi. Simdi, hemen arastirsinlar. Nasil bu cenaze kalkti, kaç günde kalkti? Bütün raporlar dahil her sey var. Bizim her seyimiz ortada, gizlimiz saklimiz yok. Bugün abimin telefonu alinip arastirilmis ve bir sey yok. Her sey ortada. Abimin bir küfrü, hakareti yok. Çikip birde partisinden özür diliyor, genel baskanindan özür diliyor. Biz böyle bir özrü kesinlikle kabul etmiyoruz. Öyle söverek ederek olmuyor. Namus kolay bir sey degil. Meral Aksener gittigi her yerde bacim bacim diyor. Orada deseydi ya, sen milletin bacisina neden sövüyorsun diye. Genel baskani deseydi ya. Bacilik, namus bu kadar kolay degil. Ben onu Allah’a havale ediyorum. Bu çoluk çocugumu bu kadar aglatti" dedi.



AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, Lütfü Türkkan ile TBMM’de ayni çati altinda bulunmaktan utandigini söyledi.

Yasananlarin çok rezil bir durum oldugunu ifade eden Baybatur, "Bir milletvekili olarak ayni meclis çatisi altinda böylesi bir sahisla milletvekilligi yapmis olmaktan utaniyorum. Bu hakikaten çok rezil bir durum. Milletimiz o sahsin agzinin payini verdi. Türkiye’nin her tarafindan sehit ve gazi aileleri ile milletimiz ayaga kalkti ve tepki gösterdi. Kem söz, kötü söz sahibine aittir. Söyledigi söz, onun seviyesini, ahlakini gösterir. Siz vakur durun, siz size yakisani yapin. Milletimiz ve bizleri sizin yaninizdayiz" ifadelerini kullandi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a, AK Parti Turgutlu Ilçe Baskani Serkan Bas, Il Yöneticileri ile Belediye Meclis üyeleri de eslik etti.
Kaynak: İHA