Filistin Açiklamasi Suçlarin Kovusturulmasi Için Yerlesimci Örgütlerin Listelerini Hazirliyoruz

Filistin Disisleri Bakanligi, isgal altindaki topraklarda islenen suçlarin kovusturulmasi için Yahudi yerlesimci örgütleri ve unsurlarinin isim listelerinin hazirlandigini açikladi.

Filistin Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, "Filistin vatandaslarina saldiran Yahudi terör örgütlerinin isim ve unsurlarinin listelerini hazirlaniyor. Haklarinda kovusturma açilmasi için en uygun yasal yollar hukuk uzmanlariyla belirlenecek." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, yerlesim suçuna karisan Israilli yetkililerin Uluslararasi Ceza Mahkemesinde yargilanmasina kadar gidecek Yahudi terör unsurlari ve yerlesim dosyasinin takip edildigi bildirildi.

Silahli yerlesimci milislerin ve bunlara ait terör örgütlerinin savunmasiz Filistin vatandaslarina yönelik sürekli ve artan saldirilarinin en güçlü sekilde kinandigi vurgulanan açiklamada, saldirilarin Basbakan Naftali Bennett ve Yair Lapid hükûmeti döneminde, Bati Seria'da zeytinlerini hasat eden Filistinlilere karsi arttigina dikkat çekildi.

Açiklamada, Bennett hükûmetinin yerlesimcilere ve onlarin terör örgütlerine, siyasi, yasal, lojistik, egitim ve mali olarak her alanda destek ve koruma sagladigi aktarildi.

Israil'in 1967'deki savasin ardindan isgal ettigi Bati Seria'da yaklasik 250 yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlesim birimlerinde 600 binden fazla Yahudi yerlesimci yasiyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA