DATÜB Genel Sekreteri Uçar 'Karabag Azerbaycan'indir' Etkinligine Katildi

Dünya Ahiskali Türkler Birligi Genel Sekreteri Fuat Uçar, Azerbaycan’in Karabag zaferinin birinci yili münasebetiyle Istanbul’da organize edilen “Karabag Azerbaycan’indir” etkinligine katildi.

DATÜB Genel Sekreteri Uçar 'Karabag Azerbaycan'indir' Etkinligine Katildi
Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Diaspora Bakanligi tarafindan düzenlenen “Karabag Azerbaycan’indir” etkinligine yogun katilim gerçeklesti. Ahiska Türklerini etkinlikte Dünya Ahiskali Türkler Birligi (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar temsil etti. Uçar, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar basta olmak üzere birçok önemli isimle bir araya gelerek DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov’un Azerbaycan’a olan destek mesajini iletti.

Uçar, Azerbaycan topraklarinda yogun olarak yasayan Ahiska Türkleri 1. ve 2. Karabag Savasinda sicak hatlarda yer alarak vatan mücadelesinde yer aldiklarini belirterek, “Çok sayida sehit ve gazi veren Ahiskali Türkleri hem Azerbaycan içinde hem de uluslararasi arenada Azerbaycan’in mücadelesine Dünya Ahiskali Türkler Birliginin koordinasyonun da destek vermeye devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA