Cezayir Ile Italya, Egitim, Adalet Ve Kültür Alaninda 3 Anlasma Imzaladi

Cezayir ile Italya'nin, egitim, adalet ve kültürel mirasin korunmasi alaninda üç anlasma imzaladigi belirtildi.

Italya Cumhurbaskani Sergio Mattarella'nin, 2 gün sürecek Cezayir ziyareti kapsaminda iki ülke arasindaki is birliginin artirilmasi yönünde adim atildi.

Cezayir haber ajansi APS'ye göre, Mattarella'nin ziyareti kapsaminda imzalanan ilk anlasma baskent Cezayir'de uluslararasi Italyan okulunun açilmasi oldu. Anlasmaya Cezayir tarafindan Disisleri Bakani Ramtane Lamamra, Italya'dan da Disisleri Bakani Luigi Di Maio imza atti.

Taraflar ayrica, Cezayir Yargi Yüksek Okulu ile Italyan Yargi Yüksek Okulunun kardes okul olmasini öngören bir protokol ile Cezayir'in kuzeyindeki Tipaza kentinde bulunan Kültürel Varliklarin Korunmasi ve Restorasyonu Yüksek Ulusal Okulu ile Roma'daki Merkezi Restorasyon Enstitüsü arasinda bir anlasma imzaladi.

Mattarella'nin ziyareti, cumhurbaskanligi düzeyinde 18 yil aradan sonra Cezayir'e gerçeklestirilen ilk ziyaret olma özelligi tasiyor. En son eski Italya Cumhurbaskani Carlo Azeglio Ciampi 2003 yilinda Cezayir'i ziyaret etmis ve iki ülke arasinda Dostluk ve Iyi Komsuluk Antlasmasina imza atilmisti.

Mattarella'nin ziyaret kapsaminda Cezayirli mevkidasi Abdulmecid Tebbun ile meclisin alt ve üst kanatlarinin baskanlariyla bir araya gelmesi ve sahil kenti olan Annaba'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA