Memur-Sen Ve Egitim-Bir-Sen Sivas Sube Binasi Açildi

MemurSen ve EgitimBirSen Genel Baskani Ali Yalçin: 'Bugün burada açacagimiz mekan sadece bizim bir araya gelecegimiz bir mekandan ziyade üyelerimizle bulustugumuz ocagimiz, tavir gelistirdigimiz mutfagimiz ve mesleki gelisim motivasyonlarimizi artiracagimiz hizmet egitim merkezidir'.

Sivas'ta Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen sube binasinin açilisi, Genel Baskani Ali Yalçin'in katilimiyla gerçeklestirdi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Yalçin, sendikalarinin 30'uncu yilina yaklastigini hatirlatarak, "Biz, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattir' dedik. Çünkü eger vatan elden giderse gerisini konusmanin pek bir anlami yok. Bundan sonrasi kisir çekismelerdir. O yüzden ülke konusunda hep hassas davrandik." diye konustu.

Nerede mazlum ve magdur varsa her zaman duyarli davrandiklarini dile getiren Yalçin, "Kimseyi dilinden, dininden ve mezhebinden ayirmadik. Nerede bir sanci varsa elimizin yettigince uzattik. Bugün burada açacagimiz mekan sadece bizim bir araya gelecegimiz bir mekandan ziyade üyelerimizle bulustugumuz ocagimiz, tavir gelistirdigimiz mutfagimiz ve mesleki gelisim motivasyonlarimizi artiracagimiz hizmet egitim merkezidir." ifadelerini kullandi.

Yalçin, Akif Inan'in "Herkese saygimiz vardir. Yeter ki dinimize küfretmesin, vatan haini olmasin" düsturunu benimsediklerini belirterek, söyle devam etti:

"Bir adam vatan hainiyse bizim yolumuz kesismez. Bir adam dinimize küfrediyorsa, onu temel hak ve hürriyetler arasinda göremeyiz. Dolayisiyla tahammül edemeyiz. Sadece Memur- Sen için degil burada bizimle ayni duygulari tasiyan insan, ümmet, memleket için yüregi atan kim varsa onlar için mekanimizin hazir ve seferber oldugunu buradan ifade etmek isterim. Çünkü bizim imkanlarimiz hepsi içindir."

Konusmalarin ardindan sendika binasinin açilisi yapildi.

Çarsibasi Mahallesi, Nalbatlarbasi Caddesinde gerçeklestirilen açilisa, AK Parti Sivas Milletvekili Ismet Yilmaz, Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, AK Parti Il Baskani Hakan Aksu ve sendika üyeleri katildi.

Kaynak: AA