Kadin Cinayeti Temali Cadilar Bayrami Düzenleyen Sirkete Dava

Meksika’da Cadilar Bayrami partisinde kadin cinayeti temali dekor kullanan MC Decoraciones sirketi yetkilileri, suça tesvik etmekten 3 aydan 2 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilanacak. MC Decoraciones, olayla iliskin özür dilerken yerel kongre ise sirketin özrünü reddetti.

Kadin Cinayeti Temali Cadilar Bayrami Düzenleyen Sirkete Dava


Meksika’nin Sinaloa eyaletinde geçen Cadilar Bayrami için bir gece kulübünde Wizard Fest adiyla parti düzenleyen MC Decoraciones sirketi partide dekorasyon olarak kadin cinayeti temasini kullandi. Tavana asili bir torba içinde kadin cesedi ve aynaya yazilan "siradaki sensin" yazisi partiye katilanlarin tepkisine neden oldu. Kullanilan dekora ait fotograflarin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan kisa sürede içinde çok sayida kullanici olayin sorumlularini kinadi. MC Decoraciones tarafindan olayla iliskin yapilan açiklamada, bu dekorasyonu kötü bir niyetle yapmadiklari belirtilerek, dekor hakkinda özür ifadelerine yer verildi.



Sinaloa Eyaleti Insan Haklari Komisyonu ise sirketi kinarken, bu partinin ve benzer eylemlerin kadina yönelik siddeti normallestirdigini ve bu suçtan magdur olan kisilerin acilarini artirdigini ifade etti.

Sinaloa Eyaleti Kongresi’nin farkli siyasi görüslere sahip üyeleri ise yasanan olayin açik olarak cinsiyet suçu islemeyi kiskirttigina karar verdi. Sirket tarafindan yapilan özür açiklamasi, eyalet kongresi tarafindan kabul edilmezken, olayin sorumlulari Sinaloa Eyaleti Ceza Kanununun 254’üncü maddesine göre suça tesvik etmekten 3 aydan 2 yila kadar hapis istemiyle yargilanacak. Eyalet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmada, vatandaslardan alinan sikayetler ve sosyal aglarda paylasilan görselleri kanit gösterilerek, sirketin kullandigi dekorun kadina karsi siddeti temsil ettiginin tespit edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA