Güvercinleri Çalamayinca Kümesi Atese Verdi, 50 Güvercin Telef Oldu

Bursa’da bir hirsizlik süphelisi, yaklasik 100 güvercinin bulundugu kümesteki güvercinleri çalamayacagini anlayinca kümesi atese verdi, 50 güvercin telef oldu.

Güvercinleri Çalamayinca Kümesi Atese Verdi, 50 Güvercin Telef Oldu
Olay, merkez Yildirim ilçesi Samanli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarlada bulunan güvercin kümesine bir sahis hirsizlik yapmak amaciyla girmek istedi. Sahis, yanindaki oksijen tüpü ve demir makasla kümese girmeye çalisti ancak basaramadi. 100 tane cins güvercinin bulundugu kümese giremeyecegini anlayan sahis kümesi yakti. Tarladan duman yükseldigini gören bekçi, bölgeye gidince güvercin kümesinin yaninda tanimadigi birinin oldugunu gördü. Bekçi, hirsizlik süphelisini cep telefonuyla çekerken, açtigi delikten 3 güvercin çalip kaçan hirsiz, bu sirada bekçiyi fark edince elindeki silahi göstererek güvercinleri atip olay yerinden uzaklasti. Ardindan bekçi, jandarma ve itfaiye ekiplerine ve kümes sahibi Abdullah Turan’a haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini 1 saat süren çalismalarin ardindan söndürürken, 50 güvercin ise yanarak telef oldu. Demir kümes kullanilmaz hale gelirken yaklasik toplam zararinin 100 bin lira oldugu belirtti.

Kümes sahibi Abdullah Turan, ’’Bugün sabah saatlerinde tarlada bulunan bekçi beni arayarak kümesimden duman geldigini söyledi.

Kümese dogru yaklasirken kümesin orada biri oldugunu söyledi.

Büyük ihtimal hirsizdir o ben bekçiye telefon ile videoya çek dedim. Bekçi videoyu çekmis bende o sirada jandarmaya ve itfaiye haber verdim. Daha sonra bende tarlanin içinde bulunan kümesimin oldugu yere gittim. Gittigimde kümesim cayir cayir yaniyordu. Kümesi kesmeye çalismis ardindan çalamayacagini anlayinca yakmis. Kümeste bulunan 50 kusumda yanarak telef oldu. 15 gün önce baska bir arkadasimin daha kümesinde bulunan kuslarini çaldi. Bir an önce yakalanmasini ve adalete teslim olmasini istiyoruz. Biz videolari jandarma ekiplerine verdik. Kisa süre içinde insallah yakalanir. Biz bu kusçuluga her seyimizi verdik sonucu böyle olmamali’’ dedi.

Jandarma ekipleri zanlinin yakalanmasi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA