Cumhurbaskani Erdogan'in Tedavisini Üstlendigi Küçük Taha'nin Hayalindeki Sünnet Dügünü Yapildi

Elazig'da yasayan ve beynindeki tümör nedeniyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesinde Istanbul'da tedavisi süren 7 yasindaki Taha Sis'in hayalindeki sünnet dügünü yapildi.

Elazig Stratejik Arastirmalar Dernegi (ELSAD) tarafindan Kültür Park'ta düzenlenen sünnet dügününde Taha ve ailesi gönlünce eglendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan dügünde Elazig Belediyesinin mehteran takimi, geleneksel halk oyunlari, Hacivat ve Karagöz gösterileri, Taha'nin yüzünü güldürdü.

Taha Sis, hayalindeki sünnet dügünü yapildigi için mutlu oldugunu söyledi.

Uzun süredir sünnet dügününün olmasini bekledigini ifade eden Sis, "Sünnet dügünümün olmasini çok istiyordum. Ben dügünleri çok seviyorum. Önceden annem ve doktor izin vermiyordu. Ilaç aldigim için erteliyorlardi mikrop kaparim diye. Bugün çok eglenecegim." diye konustu.

Anne Azine Sis de yasadiklari bu zor günlerde devletin sürekli oglu ve kendilerinin yaninda oldugunu belirtti.

Tek umudunun oglunun bir an önce sagligina kavusmasi oldugunu dile getiren Sis, söyle konustu:

"Iki yildir zorlu bir süreç geçiriyoruz. Bir anne olarak çok zor seyler geçirdim. Tek basina üstesinden gelemeyecegim seylerdi. Insanin evladiyla sinanmasi kadar kötü bir sey yok. Bu yolda yanimizda olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Esi Emine Erdogan’a tesekkür ederim. Hiçbir zaman bizi yalniz birakmadilar. Maddi manevi her zaman yanimizda oldular."

Taha'nin kirvesi AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Tolga Agar da Taha ve annesine destek olmak için elinden geleni yaptigini söyledi.

Agar, "Zor günler yasayan bu ailemizin yaninda olmak bizler için farkli bir görevdi. Taha, benim çok özel bir arkadasim. Biz onunla yaklasik bir yildir güzel bir bag kurduk. Kendisi bazen beni arar, konusuruz. Allah Taha ve ailesinin yardimcisi olsun. Güzel insanlari onlarin etrafindan hiç eksik etmesin." seklinde konustu.

ELSAD Baskani Murat Erdogan da Cumhurbaskani Erdogan'in Taha'nin tedavisiyle bizzat ilgilendigini ifade ederek, "Biz de sürekli Taha ve annesinin yaninda olduk. Onlarin zor günlerinde dertlerini paylastik. Bize ihtiyaç duyduklari her an kendilerinin yaninda olduk. Bu, onun hayaliydi. Biz de ELSAD olarak bu dügünün ev sahipligini yaptik. Kardesimizin dügününü yaparak onu bir nebze olsa sevindirmeye çalistik." seklinde konustu.

Sünnet törenine Elazig Valisi Ömer Toraman, AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbag, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA