Bakan Akar TSK Komuta Kademesiyle Azerbaycan Büyükelçiligi'nin 'Zafer Günü' Kutlamasina Katildi

Millî Savunma Bakani Hulusi Akar, “TSK ve Rusya Silahli Kuvvetlerinin ortak merkez çalismalari da yogun sekilde devam ediyor. Bizim amacimiz ateskesin sürekliligi ve bunun sonunda bölgeye istikrarin gelmesidir” dedi.

Bakan Akar TSK Komuta Kademesiyle Azerbaycan Büyükelçiligi'nin 'Zafer Günü' Kutlamasina Katildi
Millî Savunma Bakani Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu ile Azerbaycan’in Ankara Büyükelçiligi tarafindan 8 Kasim Zafer Günü dolayisiyla düzenlenen resepsiyona katildi.

Saygi durusunun ardindan Türkiye ve Azerbaycan ulusal marslarinin çalinmasiyla baslayan törende konusan Bakan Akar, Azerbaycan Silahli Kuvvetlerinin büyük zaferini tebrik ederek sözlerine basladi.

Iki ülke arasinda dostluktan öte kardeslik baglarinin bulundugunu, is birliginin tüm alanlarda artarak devam ettigini vurgulayan Bakan Akar, "Bunun sonunda sadece Azerbaycan ve Türkiye’nin degil, tüm bölge ülkelerinin de güven ve refah içinde yasama noktasina gelecegini biliyoruz, temenni ediyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Azerbaycanli kardeslerimizin hakli davasinda yanlarinda olmaya devam edecegiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Bu konulari tüm platformlarda tüm muhataplarimiza tekrar tekrar anlattik, anlatmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Ermenistan’in 30 sene önce Azerbaycan topraklarinin yüzde 20’sini isgal ettigini hatirlatan Bakan Akar, “"Basta Hocali’da olmak üzere Ermenistan tarafindan oradaki kardeslerimiz, masum insanlar katledildi. Tüm bunlar yapilirken AGIT ve bunun içinden çikan Minsk, ’bu sorunlarin görüsmeler yoluyla çözülecegini’ ifade ettiler. 30 yil beklendi. Fakat maalesef aci bir sekilde gördük ki hiçbir tedbir alinmadi, hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Bunun sonunda Azerbaycanli kardeslerimiz ’yeter artik’ diyerek 44 günde büyük bir zafere ulastilar ve öz topraklarini Ermenistan isgalinden kurtardilar. Bunun sonunda ne oldu? Bunun sonunda Türk’ün gücünü bütün dünyaya gösterdiler. Azerbaycan kimmis, Türk kimmis bunu herkes gördü” açiklamasinda bulundu.

Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu irade ve Azerbaycan Cumhurbaskani Sayin Ilham Aliyev’in liderligiyle kazanilan zaferinin kiymetinin bilinmesinin önemine deginen Bakan Akar, "Bundan geri dönüs olmamasi için alinmasi gereken tedbirlerin hepsini gece-gündüz çalismak suretiyle almamiz lazim" dedi.

“Bizim amacimiz ateskesin sürekliligi ve bunun sonunda bölgeye istikrarin gelmesidir”

Iki ülke silahli kuvvetleri arasindaki askerî egitim ve is birliginin devam ettigini belirten Bakan Akar, sunlari kaydetti:

"TSK ve Rusya Silahli Kuvvetlerinin ortak merkez çalismalari da yogun sekilde devam ediyor. Bizim amacimiz ateskesin sürekliligi ve bunun sonunda bölgeye istikrarin gelmesidir. Bu istikrar sadece Azerbaycan ve Türkiye için gerekli degil. Eger Sayin Aliyev’in ve Sayin Cumhurbaskanimizin baris elini anlayabilir, bu baris elini tutarsa Ermenistan’in da hem güvenlik hem refah bakimindan kazançlar saglayacagini görüyoruz, herkesin de görmesini istiyoruz. Bu konuda bizim vizyonumuz çok genis. Gerekirse altili dahi toplantilar yapmak suretiyle tüm Kafkasya’nin güvenlik ve refahi için çok önemli adimlarin atilabilecegini hepimiz biliyoruz"

TSK ve Azerbaycan Silahli Kuvvetlerinin Ermenistan isgalinden kurtarilan bölgelerde mayin ve el yapimi arama ve imha faaliyetlerinin yogun sekilde devam ettigini bilgisini veren Bakan Akar, "Bugüne kadar büyük temizlik yapildi, yapilmaya devam ediliyor. Temizlenen bu bölgelerde süratle diger is kollari, tarim ve hayvancilik devreye girerek bölgenin refah bölgesi olmasina da gayret gösterilmektedir. Bu Ermenistan dahil hepimiz için bir firsattir" dedi.

Atatürk’ün "Azerbaycan’in derdi bizim derdimiz; sevinci bizim sevincimizdir", Haydar Aliyev’in ‘Tek millet iki devlet"’ ifadelerini hatirlatan Bakan Akar, Türkiye ve Azerbaycan’in ortak tarihi, degerleriyle kederde ve kivançta bir ve beraber oldugunu vurguladi.

Sözlerinin sonunda kahramanlik destani yazan sanli Azerbaycan ordusunun her bir ferdini tebrik eden, sehitlere rahmet, gazilere sifa dileyen Bakan Akar, sözlerini, "Üç renkli bayraginla mesut yasa, çok Yasa Azerbaycan, Yasasin Türkiye, Azerbaycan kardesligi" ifadesiyle tamamladi.
Kaynak: İHA