Ayancik'ta Selde Zarar Gören 56 Is Yerinin Yeniden Yapim Ihalesi Gerçeklestirildi
Yasanan selde 56 is yerinin zarar gördügü Ayancik Sanayi Sitesi için beklenen müjde verildi. AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, “Yikilan is yerlerinin yerine yenilerini yapacagimiz ihalemizi gerçeklestirdik. Insallah kisa sürede buradaki yaralari saracagiz” dedi.

Geçtigimiz aylarda yapilan çalismalarda Küçük Sanayi Sitesi’nde 120 metrekare taban oturumuna sahip 16 adet, Uyum Sanayi Sitesi’nde ise 42 metrekare taban oturumuna sahip 40 adet bagimsiz bölümün hasar tespiti, yikimi ve enkaz kaldirma islemleri Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü koordinasyonunda gerçeklestirildi.
Selde is yeri hasar gören esnaf da bu süreçte magdur edilmedi. Bu is yerlerinde esnaflik yapanlarin bir bölümü kira yardimiyla yeni bir yere tasinirken, bir bölümünün ise yeni is yerlerinin yapilmasini beklemeyi tercih ettigi belirtildi. Islerine devam etmek isteyen 16 esnaf için de 11 adet geçici is yeri 20 günlük bir sürede insa edilerek alt yapisi tamamlanan, su ve elektrigi baglanan 75 metrekarelik dükkanlara yerlestirildi.
Ihalesi yapildi
Sanayi esnafinin yeni ise yerlerine kavusmak adina bir süredir bekledigi müjde de bugün geldi. AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, “Ayancik ilçesindeki selde 56 is yerinin yikimi yapilmisti. Yikilan is yerlerinin yerine yenilerini yapacagimiz ihalemizi gerçeklestirdik. Esnafimizin bir an önce yeni dükkanlarina kavusabilmesi için çalismalarimiza devam ediyoruz. Insallah kisa sürede buradaki yaralari saracagiz” diye konustu.
56 is yeri projelendirildi
Yeni is yerlerine iliskin ihaleyle ilgili bilgileri paylasan Milletvekili Mavis, “Yapilan yeni projede Ayancik Küçük Sanayi Sitesi’ne ait kisim, her bir bagimsiz bölüm 120 metrekare taban oturumlu, asma kati ile birlikte 160 metrekare kullanim alanina sahip olacak sekilde 2 bloktan olusan toplam 16 bagimsiz bölüm olarak düsünüldü. Uyum Küçük Sanayi Sitesi’ne ait kisim ise her bir bagimsiz bölüm 55 metrekare taban oturumlu, asma kati ile birlikte 83 metrekare kullanim alanina sahip olacak sekilde 2 bloktan olusan toplam 40 bagimsiz bölüm olarak projelendirildi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yapi Isleri Genel Müdürlügü’nce ‘Sinop Ayancik Sanayi Siteleri (2 adet) Insaatlari ile Altyapi ve Çevre Düzenleme Isi’ ihalesi 27 Ekim tarihinde gerçeklestirildi” ifadelerini kullandi.
Mavis, projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan finanse edilecegi hak sahiplerine dükkânlarin teslim edilmesine iliskin olarak islemlerin gerçeklestirilmesi için gerekli ödeneklerin de AFAD’a aktarildigi bilgisini verdi.
DSI’nin tahkimat düzenlemesinin ardindan baslanacak
Ihalenin sonuçlandirildigi ancak henüz sözlesmenin imzalanmadigi isin süresi 180 gün olarak belirlendi. Projenin DSI Genel Müdürlügü tarafindan ihalesi yapilacak tahkimat düzenlemelerinin ardindan hayata geçirilecegi belirtildi. DSI tarafindan tahkimat düzenlemelerine iliskin yapilacak ihale sonrasi ilk olarak Ayancik Sanayi Bölgesi’nde çalismalar baslayacak. Bunun akabinde yeni is yerlerinin yapilmasi için engel kalmayacak.
