Polisin Dikkati 500 Bin Liralik Altini Kurtardi

Adana’da güven timlerinin, kuyumcuda hareketlerinden süphelenip 500 bin liralik altini bozdurmaya çalisirken gözaltina aldigi 1’i kadin 3 kisinin, Aydin’da yasli çifti kandirip altinlarini çalan sahislar oldugu ortaya çikti.

Polisin Dikkati 500 Bin Liralik Altini Kurtardi
Aydin’da yasayan ev hanimi Ikbal Bilir’i (63) 1 Kasim’da cep telefonuyla arayan kisi, kendisini emniyet müdürü olarak tanitip, “Esin ile oglun yanimizda. Evde ne kadar altin varsa, bize getirmeniz gerekiyor. Parmak izi çalismasi yapacagiz. Eger hepsini getirmezsen ve yapilan aramada evde altin bulursak, seni de gözaltina aliriz” dedi.

Bunun üzerine Bilir, evdeki yaklasik 500 bin TL degerinde çeyrek, yarim, tüm ve bilezikten olusan altinlarini, evine gelen bir kisiye verdi. Daha sonra esi Ismail Bilir’le (67) telefonda konusan Ikbal Bilir, dolandirildigini anladi. Aydin Emniyet Müdürlügü’ne giden Bilir ailesinin sikayeti üzerine polis, süphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmasi için çalisma baslatti.

Olaydan iki gün sonra Seyhan ilçesindeki Tarihi Kazancilar Çarsisi’ndaki bir kuyumcuya giren Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligine bagli güven timi ekipleri, 500 bin liralik altin bozduran 3 kisiden süphelendi. Altinlari nereden aldiklarinin sorulmasi üzerine çeliskili yanit veren süpheliler, Aydin’daki dolandiricilik olayina karismis olabilecegi süphesiyle gözaltina alindi. Bu anlar kuyumcunun güvenlik kamerasinca görüntülendi.

Emniyete götürülen süpheliler Onur D. (24), esi Merve D. (25) ile arkadaslari Recep Y.’nin (28), Bilir ailesinden aldiklari altinlari bozdurmaya çalistiklari belirlendi. Ayrica yapilan üst aramasinda Merve D.’nin, kuyumcuya girmeden önce 14 çeyrek altini iç çamasirlarina gizledigi belirlendi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan zanlilar adliyeye sevk edildi. 3 zanli da nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklandi.
Kaynak: İHA