Milli Egitim Bakani Özer'den Ögretmenlere Müjde

Bursa’ya bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, ögretmenlere müjdeyi verdi. 15-19 Kasim tarihleri arasinda ögrenciler gibi ögretmenler de dinlenme firsati bulacak.

Milli Egitim Bakani Özer'den Ögretmenlere Müjde
Ilk olarak Bursa Valiligini ziyaret eden Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Bizim egitim sistemi devasa bir egitim sistemidir. 18 milyon ögrencinin oldugu, 1,2 milyon ögretmenin oldugu ve egitim sisteminde 71 bin 320 okulun aktif olarak isledigi bir sistemdir. Bugün itibariyle 850 bin dersligin içerisinde 2 bin 276 dersligimiz yüz yüze egitime ara vermistir. Dolayisiyla yüz yüze egitime ara veren derslik sayimiz yüzde 1’in çok çok altindadir. Bugün itibariyle tüm derslikleri kapali olan tek bir okulumuz bulunmamaktadir. Bu süreç içerisinde en büyük avantajimiz ögretmenlerimizin asilanmasidir. Birinci doz asi orani yaklasik yüzde 93’ken, ikinci doz asi orani bugün itibariyle yüzde 88’dir. Bir de asi olmayin bagisiklik kazanip antikor olusturan ögretmenlerimizin olusturdugu yüzde 5’i de dikkate aldigimiz zaman en az 2 doz asi olmus ve antikor olusturmus ögretmen oranimiz yüzde 93 oranindadir. Bu süreçteki en büyük avantajimiz Türkiye ortalamasinin çok üzerinde hem Avrupa üzerinde ögretmenlerin asilama oranlari üzerinde bir performans gösteren ögretmenlerimizin asilanma oranlari bizleri bugüne getirmistir” dedi.

2021-2022 egitim ögretim yilindaki 15 ve 19 kasim tarihleri arasinda 1 haftalik tatil olacagini yenileyen Bakan Özer, “Ögrencilerimiz bu 1 hafta içerisinde aileleriyle birlikte dinlenecekler. 10 haftalik egitimden sonra bir haftalik bir dinlenme molasi verecekler. Bilindigi gibi ara tatillerde ögretmenlerimizin mesleki gelisim egitimleri var. Bu 15-19 Kasim tarihleri arasinda ögretmenlerimize mesleki gelisim egitimitini uzaktan saglayacagiz. Dolayisiyla ögretmenlerimiz de bu tarihler arasinda okula gelmeyecekler. Idari izinli olarak sayilacaklar. Bunun müjdesini de buradan vermek isterim. Ögretmenlerimiz de bu süreçte çok yoruldular. Onlarda 1 hafta dinlenmis olacaklar” dedi.

Konusmanin ardindan Bakan Özer, Bursa il egitim çalismalari degerlendirme toplantisina katildi.

Kaynak: İHA