Girisimcilik Ödülleri Bilal Erdogan'in Katildigi Törenle Sahiplerini Buldu

Girisimci Isadamlari Vakfi (GIV) tarafindan bu yil 8’incisi düzenlenen “8. GIV Girisimcilik Ödülleri” Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan’in katildigi törenle sahiplerini buldu.

Girisimcilik Ödülleri Bilal Erdogan'in Katildigi Törenle Sahiplerini Buldu
Ödül töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Programa, KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt, TÜGVA Baskani Enes Eminoglu, GIV Genel Baskani Mehmet Koç, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, Saglik Bakan Yardimcisi Suayip Birinci, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili Selman Özboyaci, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, rektörler, is adamlari, genç girisimciler ve ögrenciler katildi.

Törende 8. GIV Girisimcilik ödüllerini Bilal Erdogan verdi. Erdogan, yaptigi konusmada bugün Türkiye’nin ihracatta 220 milyar dolari astigini ifade ederek, “Türkiye’de ihracat 20 yil önce 30 milyar dolar civarindaydi. Bugün öyle bir hizla ilerliyoruz ki, öyle bir firsat penceresini Türkiye yakalamis durumda ki muhtemelen yakin zamanda, 6 ay, 1 yil sürmeden Türkiye her is gününde 1 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline gelmis olacak. Bir ülke borçlanarak büyüyebilir. Türkiye bu modeli uzun süre denedi. Bugüne kadar bununla belli basarilari da yakaladik. Su anda geldigimiz nokta, Türkiye’nin altyapida yaptigi birçok yatirimlar var. Organize sanayi bölgeleri, demiryollari, otobanlar, okullar, hastaneler, sehir içi rayli sistemler, bunlarin Konya’da ne denli gelismis oldugunu Konyalilar çok iyi biliyorlar ama Türkiye’nin dört bir yaninda da bunlarin oldugunu biliyoruz. Bunlarin yapilmasinda maksat elbette basta halkimizin dünyanin müreffeh milletlerinin seviyesinde yasamasini temin etmek. Ama bunun yaninda da yatirim ortaminin iyilesmesini saglamak, hammaddenin, pazarlarin birbiriyle bütünlesmesini, üretim merkezlerinin ulasim merkezlerine entegrasyonunu, uluslararasi pazarlara açilimi, bunlari da ayni zamanda saglamis bir Türkiye’yi bugün görüyoruz. Geçtigimiz dönemde özellikle salgin sartlarinin getirdigi ekonomik sartlarda gerçekten Türkiye’nin bir firsat penceresini yakaladigini konusuyoruz. Bu artik Türkiye’nin borçlanarak degil cari fazla vererek büyüyen, ihracata dayali büyümenin çok ön plana çiktigi, artik git gide katma degerin yükselerek ihracata yansidigi, bunun daha kaliteli istihdamla perçinlendigi bir büyüme dönemini yakalamis durumda. Bugün 220 milyar dolar olan ihracatin 500 milyar dolari yakaladigini düsünün. Muhtemelen 500 milyar dolarin bugün hayal oldugunu söyleyenler çikacak karsimiza. Ama inanin Türkiye 30 milyar dolar yaparken 100 milyar dolarin hayal oldugunu söyleyenleri ben taniyordum, görüyordum. Bugün 220 milyar dolar yakalandiysa elbette 500 milyar dolar da yakalanabilir’’ dedi.

KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt, girisimcinin, Ar-Ge’nin, inovasyonun, Türkiye’de cari açigin kapatilmasi yönünde yapilacak islerin birçok noktada destekçisi olduklarini belirtti.

Konya’da bulunan ögrencilere, is dünyasina, isini yeni kurmus olanlara ve isini büyütmek isteyenlere çagrida bulunan GIV Genel Baskani Mehmet Koç da, 8. GIV Girisimcilik Ödüllerini uzun bir emegin sonucunda gerçeklestirildigini, 670 projeden, 200 kisa listeden, 100 proje seçildigini söyledi.



TÜGVA Baskani Enes Eminoglu ise, “Cumhurbaskanimizin Cumhurbaskanligi Himayeleri’nde gerçeklestirdigimiz, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen girisimci kardeslerimizin 670’i askin projeyle basvuru yaptigi, iki gündür yogun cosku ve katilimla baslayan programimizi ödül töreni ile nihayetine erdiriyoruz. Cumhurbaskanimiza, GIV’e ve destek olan bütün kurumlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

8. GIV Girisimcilik Ödülleri kapsaminda; GIV Özel Ödülü, Proje-Fikir Ödülleri, Kurumsal Girisimcilik Ödülü, Yeni Girisimcilik Ödülü, Üniversite Girisimcilik Kulüp Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü, Akademisyen Ödülü, E-ticaret Girisim Ödülü ve Basin/Yayin/Medya Ödülü olmak üzere 9 farkli kategoride 18 ödül Bilal Erdogan tarafindan verildi.

Kaynak: İHA