Bodrum'daki Silahli Kavgayla Ilgili 4 Kisi Tutuklandi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde kafe ihalesi yüzünden çikan silahli kavgada gözaltina alinan 10 süpheliden 4’ü tutuklandi.

Bodrum'daki Silahli Kavgayla Ilgili 4 Kisi Tutuklandi
Olay 1 Kasim günü aksam saatlerinde Bodrum’un eski otogarinda yasandi. R.E. tarafindan isletilen kafenin ihalesi sona erince Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yeniden ihale yapildi. Ihaleyi H.K. kazaninca 2 taraf arasinda husumet basladi.

R.E.’nin kafeteryayi tahliye etmemesi üzerine husumet büyüdü. H.K. ve beraberindekiler kafeye gelerek R.E.’nin kafeyi bosaltmasini istedi. Iki taraf arasinda baslayan tartisma bir süre sonra silahli kavgaya dönüstü. Kavgada R.E. karsi tarafa silahla ates açti. Bunun üzerine karsi gruptan biri R.E.’nin elinden silahi alarak R.E.’yi bacagindan vurdu. Kavgada 62 yasindaki R.E. bacagindan, 45 yasindaki V.C. karnindan ve bacagindan, 52 yasindaki S.C. ile 32 yasindaki H.K. de bacagindan yaralandi. Ihbar üzerine 112 Acil Saglik ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kavga esnasinda bölgedeki vatandaslar büyük korku ve panik yasadi. Yaralilardan R.G. Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldirilirken, diger 3 yarali özel bir hastanede tedavi altina alindi. Karnina ve bacagina yedigi kursunlarla agir yaralanan V.C., ameliyata alindi. Silahli çatismanin yasandigi olayin süphelilerinin birisinin otomobilinde yapilan aramada uzun namlulu silah ele geçirildi. Olay yerinde 14 bos kovan bulundu. Olayda ayrica 2 silah, 8 fisek ve kesici aletler ele geçirildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturmada Bodrum Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirligi ekipleri, tedavisi tamamlanan H.K., R.E. ve S.C.’nin de aralarinda bulundugu 9 kisiyi kasten adam öldürmeye tesebbüs ve ihaleye fesat karistirma gibi suçlamalarla gözaltina aldi. Sorusturma kapsaminda 1 kisi daha gözaltina alindi, gözalti sayisi 10’a çikti.

Süpheliler, emniyetteki islemlerinin ardindan Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi. Sahislardan G.E., Z.C., S.C., emniyetteki islemleri sonrasi serbest birakildi. S.E. isimli sahis savciliktaki ifadesi sonrasi serbest kaldi.

M.C. isimli süpheli adli kontrol sartiyla saliverildi.

R.E., H.K., S.C. ve Ö.B. isimli sahislar çikarildiklari mahkemece tutuklandi. 1 süpheli sahsin ise islemlerinin devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA