Van'da Aracin Çarptigi Ayi Tedaviye Alindi

Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlari Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: 'Bu bölgede su ana kadar iki ayi, araba çarpmasi sonucu yaralandi. Dün aksam bu nedenle bir ayi agir yaralandi. Olay yerine gittigimizde yerinden kalkamiyordu. Merkezimizde genel muayenesini yaptik. Sol ve sag ayaklari kirilmis. Akcigerinde ödem olustugunu tespit ettik. Durumunu stabil hale getirmek için tedavi uyguluyoruz' 'Sürücülerimizi yaban hayvanlari konusunda daha duyarli olmaya davet ediyoruz'

Van'in Çaldiran ilçesinde aracin çarpmasi sonucu ayaklari kirilan ayi tedavi altina alindi.

Van-Agri kara yolunun Tendürek Dagi bölgesinde ilerlemekte güçlük çeken ayiyi görenler jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine giderek çevre güvenligini saglayan jandarma ekipleri, Van Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü görevlilerine bilgi verdi.

Bölgeye giden görevliler, anesteziyle sakinlestirdikleri ayiyi Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlari Koruma Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

Burada müdahale edilen ayi, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan dogal yasam alanina birakilacak.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, AA muhabirine, bölgedeki tüm yaban hayvanlarinin tedavisi ve rehabilitasyonuyla ilgilendiklerini söyledi.

Tendürek bölgesinde daha önce yavrulariyla dolasan ayilarla karsilasildigini anlatan Aslan, sunlari kaydetti:

"Bu bölgede su ana kadar iki ayi araba, çarpmasi sonucu yaralandi. Dün aksam bu nedenle bir ayi agir yaralandi. Olay yerine gittigimizde yerinden kalkamiyordu. Merkezimizde genel muayenesini yaptik. Sol ve sag ayaklari kirilmis. Akcigerinde ödem olustugunu tespit ettik. Durumunu stabil hale getirmek için tedavi uyguluyoruz. Sürücülerimizi yaban hayvanlari konusunda daha duyarli olmaya davet ediyoruz."
Kaynak: AA