Tokat'ta Voleybol Ve Basketbol Sahasi Olmayan Okul Kalmayacak

Tokat il genelinde 43 okula basketbol ve voleybol sahasi yapildigi, 45 adet daha sahanin yapimi devam ettigi bildirildi.

Tokat'ta Voleybol Ve Basketbol Sahasi Olmayan Okul Kalmayacak
Tokat Valiligi tarafindan baslatilan Spor Tokat projesi kapsaminda okullarda spor yatirimlari yapilmaya devam ediyor. Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali, il genelinde 43 okulda basketbol ve voleybol sahasi yapildigi, 45 adet daha sahanin da yapimi devam ettigini kaydetti.

Projede nihai hedefinin tüm okullarda basketbol ve voleybol sahasi yapilmasi olduguna isaret eden Müdür Küçükali, “Okullarimiza yapilan yeni sahalarla ögrencilerimizin spor yapmalarina olanak saglamak, ruhen ve bedenen saglikli nesiller yetistirmek ve spor kültürünün tabana yayilmasini saglamayi amaçliyoruz. Ayrica ögrencilerimizin kötü aliskanliktan uzak durmalarini, saglikli yasami ön plana çikarmalarini da amaçlayan proje ile obezite ve bagimliliga karsi mücadeleye öncülük edilmesi hedefleniyor. Spor aliskanligi kazanan ögrencilerimiz, ilgilendikleri spor dalinda beden egitimi ögretmenlerimiz tarafindan yetistiriliyor” dedi.

Kaynak: İHA