Samsun'da Taskin Riskine Karsi Dereler Temizlendi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (SASKI) tarafindan taskin riskine karsi dereler temizlendi.

Samsun'da Taskin Riskine Karsi Dereler Temizlendi
SASKI, siddetli saganak yagislar öncesi derelerde menfez temizleme çalismasi baslatti. Rüzgarlarin etkisiyle kumlarin tikadigi menfezler, is makineleriyle açiliyor. SASKI’ye bagli Kanalizasyon Isletme ve Bakim Sube Müdürlügü, denize dökülen derelerdeki yagmur suyu menfez temizleme çalismalarini sürdürüyor. Adnan Menderes Bulvari sahilinde rüzgarlarin kumlari tasimasiyla tikanan yagmur suyu menfezleri, is makineleriyle temizlenerek suyun akiskanligi artiriliyor.

Menfez temizligi ile kisa hazirlanan SASKI, Atakum ilçesinde olasi taskin riskini azaltiyor. Afanli Deresi’nde eskavatör tipi is makinesiyle yürütülen çalismadan sonra diger derelerdeki menfezler de temizlenecek.

Sehir genelinde denize desarj olan çok sayida derenin temizligini tamamlayan SASKI, çalismalar sonucunda denize desarj olan Tekkeköy’de 7 bin 825 metre, Atakum’da bin 510 metre, Canik’te 600 metre, Havza’da 930 metre, Bafra’da 500 metre, Terme’de 200 metre olmak üzere toplamda 11 bin 565 metre uzunlugunda menfez temizligi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA