Kocaeli'de 14 Yil Sonra Yakalanan Cinayet Saniklarinin Yargilanmasina Baslandi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 14 yil önce kaybolan 2 kisinin öldürüldügünün ortaya çikmasina iliskin davada yargilanan 2 tutuklu sanik hakim karsisina çikti.

Kocaeli 6. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada tutuklu sanik Serdar T. ve avukatlar salonda hazir bulundu, baska bir suçtan cezaevinde bulunan diger sanik Yusuf Z.B. ise Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi araciligiyla durusmaya katildi.

Sanik Serdar T, savunmasinda, arkadasi Nihat Sahin ile otomobilde otururken maktulün kendisinden para karsiligi birisini öldürmesini istedigini, kabul etmemesi üzerine tartistiklarini ve küfürlesmeye basladiklarini söyledi.

Söylenen bir sözden dolayi sinirlendigini ifade eden Serdar T, öfkeyle silahini eline aldigini, arkasini döndügünde Sahin'in tabancasina uzandigini, o anda silahin ates aldigini öne sürdü.

Serdar T, olaydan sonra 112'yi aramak istedigini ancak otomobildeki diger firari sanik Ferhat S'nin kendisine "Zaten cezaevinden yeni çiktin, baska bir cinayet dosyan var" demesi üzerine vazgeçtigini ve cesedi gömmeye karar verdiklerini aktardi.

Yanlarina Yusuf Z.B'yi de alarak cesedi gömdüklerini belirten Serdar T, gömme islemine Ferhat S'nin katilmadigini, onun otomobilde bekledigini anlatti.

Serdar T, diger maktul Mahmut Sahin'in ölümünün ise kendisiyle ilgili olmadigini iddia ederek, "Mahmut Sahin'i öldüren ve öldürülmesine sebep olan kisi Nihat Sahin'dir. Nihat, kardesi Y. Sahin'e Mahmut Sahin'i öldürtmüstür." dedi.

Diger sanik Yusuf Z.B. ise maktulü tanimadigini, öldürülme anini görmedigini öne sürerek, cinayetin ardindan Serdar T'ye cesedi gömmesine yardimci oldugunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanik Ferhat S'nin yakalama emrinin devamina karar vererek, avukatlarin süre talep etmesi üzerine durusmayi erteledi.

- Olay

Gölcük'te yasayan ve aralarinda akrabalik bulunmayan Mahmut Sahin (23) ve Nihat Sahin'in (30) 2007 yilinda ortadan kaybolmasi üzerine aileleri tarafindan kayip basvurusu yapilmis, kayip kisilerle ilgili herhangi bir bilgi ve bulguya ulasilamamisti.

Faili meçhul cinayetlerin aydinlatilmasina yönelik çalismalar kapsaminda 14 yil sonra yeniden ele alarak sorusturmayi derinlestiren polis, olayla ilgili olduklari degerlendirilen 4 süpheliyi tespit etmis, zanlilardan birinin yurt disinda, Yusuf Z.B'nin baska bir suçtan cezaevinde oldugunu belirlemis, 12 Subat 2021'de düzenledigi operasyonla Serdar T. (38) ve A.Y'yi (51) gözaltina almisti.

Serdar T, nöbetçi hakimlikçe tutuklanmis, A.Y, adli kontrol sartiyla saliverilmisti.

Kaynak: AA