KARDEMIR, Demir Yolu Tekerlegi Setini Eurasia Rail Fuari'nda Tanitti

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR), katildigi Eurasia Rail Fuari’nda demir yolu tekerlegi setini ilk kez sergiledi.

Fabrikadan yapilan yazili açiklamada, 25-27 Kasim 2021 tarihlerinde Istanbul'da düzenlenen Eurasia Rail Fuari’nda Türkiye’nin ilk ve tek demir yolu tekerlegi ve ray üreticisi unvaniyla yer aldiklari belirtildi.

Fuarda KARDEMIR alanini Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbas ve Türkiye Rayli Sistem Araçlari Sanayii Anonim Sirketi (TÜRASAS) Genel Müdürü Sayin Mustafa Metin Yazar ile çok sayida sanayicinin ziyaret ettigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Türk demir yolu sektörünün öncü kamu kuruluslari ve özel sektör temsilcileri ile yakin temaslarin kuruldugu fuar süresince, özellikle sertifikasyon sürecini tamamladigimiz demir yolu tekerlegi ihracati konusunda birçok uluslararasi firma ile görüsmeler saglandi. Eurasia Rail Fuari’nda sirketimiz, demir yolu tekerlegi setini ilk kez sergileme firsati yakaladi. Rayli sistemler sektörünün hizmetine sundugumuz demir yolu tekerlegi seti ürünümüz, ziyaretçiler tarafindan ilgiyle karsilandi."

Açiklamada, "Türkiye’nin demir yolu ihtiyaçlarinin karsilanmasinda disa bagimliligi ortadan kaldirma kararliligi ile çalismalarini sürdüren sirketimiz, bir yandan da ülkemizin ihracatina bu alanda da katki saglamaya devam etmektedir. Üretim verimliliginde ve kalitesinde sürdürülebilir bir ivme yakalayan fabrikamiz, güçlü ve istikrarli yönetim anlayisi ile ülkemizin gururu olmaya devam edecektir." denildi.

Kaynak: AA