Edirne'de Denizin Tasmasiyla Kabus Gibi Gün, Korku Dolu Anlar Yasaniyor

Edirne’nin Enez ilçesinde siddetli lodos sebebiyle denizin tasmasi sonucu birçok yol, evler ve eglence mekanlari su altinda kaldi. Metrelerce yükselen deniz suyu bazi yerlerde binalara dayandi.

Edirne'de Denizin Tasmasiyla Kabus Gibi Gün, Korku Dolu Anlar Yasaniyor
Enez’de sabah saatlerinde etkisini artiran lodos, olumsuzluklari da beraberinde getirdi. Siddetli lodos nedeniyle deniz tasarken, denizden tasan sular sahil seridindeki birçok yolu ulasima kapatti. Sahil seridinde bulunan ve yazin kullanilan birçok eglence mekani ile birlikte birçok ev de sular altinda kaldi. Metrelerce yükselen deniz suyu, denize yakin diger yerlesim yerlerini de tehdit ediyor. Siddetli lodosla birlikte dev dalgalar binalara kadar dayandi. Enez Belediyesi ekipleri ise çalismalarini sürdürüyor.

“Herkes dikkatli olsun”

Enez Belediye Baskani Özkan Günenç de vatandaslara dikkatli olmalari uyarisinda bulundu. Su anda binalarda yasayan çok fazla kisi olmadigini açiklayan Baskan Günenç, yasayan aileler ile görüsme gerçeklestirdiklerini ve tüm önlemleri aldiklarini söyledi.

Belediye ekiplerinin teyakkuzda oldugunu belirten Günenç, “Su an magduriyet yasanmiyor ancak tüm vatandaslarimiz dikkatli olsun. Belediye ekiplerimiz bölgede hazir durumda bekliyor” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA