Bursa'da Deniz Tasti, Tekneler Sular Altinda Kaldi

Bursa’nin Gemlik ilçesinde saatte 90 kilometre hiza ulasan lodos ve saganak yagis Marmara Denizi’ni tasirdi. Çok sayida tekne karaya vururken, ev ve is yerlerini su basti. Bir çok araçta maddi hasar olusurken karaya vuran dalgalarin boyu 5 metreyi asti.

Bursa'da Deniz Tasti, Tekneler Sular Altinda Kaldi
Marmara Bölgesi’nde etkili olan firtina ve saganak yagis, Bursa‘nin Gemlik ilçesini vurdu. Gece saatlerinde saatte 90 kilometre hiza ulasan lodos ve saganak yagis, Marmara Denizi’ni tasirdi. Gemlik sahil kiyisindaki ev ve is yerlerini su basarken bir çok otomobilde maddi hasar olustu.

Tekneler karaya vurdu, balikçilar gözyaslarina boguldu

Denizin kabarmasiyla Gemlik sahiline yakin olan cadde ve sokaklar, deniz sularina kapandi. Gemlik Limani’nda çok sayida yat ve tekne karaya vururken, balikçi kayiklari Marmara Denizi’nde batti. Çaresiz balikçilar, geceyi limanda geçirirken tekneleri sulara gömülen balikçilar gözyaslarina boguldu. Firtina sebebiyle karaya vuran dalgalarin boyu 5 metreyi asarken, polis ve itfaiye ekipleri sahil seridini yaya ve araç trafigine kapatti. AFAD, BUSKI, Itfaiye, UEDAS, polis, jandarma ve 112 Acil Saglik ekiplerinin bölgedeki teyakkuzu sürüyor.
Kaynak: İHA