Papatya Çayı Faydaları Nelerdir? Papatya Çayı Nasıl Demlenir?

Papatya çayı çoğu kişinin severek tükettiği rahatlatıcı ve lezzetli bir bitki çayıdır. Ayrıca papatya çayı faydaları yönünden de çoğu kişinin dikkatini çekmektedir. Peki, papatya çayı faydaları nelerdir? Papatya çayı nasıl demlenir? Papatya çayı zararlı mıdır? Papatya çayı zayıflatır mı? İşte papatya çayı kalorisi ve diğer merak edilenler…

Papatya Çayı Faydaları Nelerdir? Papatya Çayı Nasıl Demlenir?
Papatya çayı mis gibi kukusuyla ve lezzetiyle çoğu kişinin severek tükettiği bitki çayları arasındadır. Kış aylarının da gelmesiyle papatya çayına olan ilgi artmış durumda. Özellikle papatya çayı faydaları sebebiyle çoğu kişinin tercihi haline gelmektedir. Bu faydalardan yararlanabilmek için papatya çayımızın doğal ve taze olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Kendiniz de her yerde görebileceğiniz papatyalardan bir miktar toplayıp kurutarak papatya çayı haline getirebilirsiniz. Papatya çayı faydaları ve papatya çayı nasıl demlenir bu sebeple çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Eğer siz de papatya çayı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Papatya Çayı Faydaları Nelerdir? Papatya Çayı Nasıl Demlenir?


Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?


Papatya çayı özellikle stresi almasıyla bilinen ve bu sebeple tercih edilen bitki çaylarındandır. Genelde çoğu kişi akşam eve geldiğinde günün yorgunluğunu bu çay sayesinde atmaktadır. İyi bir dinlendirici olan papatya çayı faydaları arasında uyku verimliliğine olan olumlu etkileri de bulunmaktadır. Papatya çayı faydaları için ayrıca şu maddeler de sıralanabilir;

- Papatya çayı sindirim sistemini düzenler. Gaz sıkışması problemlerine oldukça iyi gelmektedir.
- Papatya çayı mide bulantısı için oldukça faydalıdır.
- Kan şekerini düşürmesi de papatya çayı faydaları arasında yer almaktadır.
- İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu toksinlerden arındırır.
- Kanın temizlenmesini sağlar.
- Hastalıklara karşı korur.
- Anksiyete ve depresyona iyi gelir
- Cilt problemlerini giderir.
- Kemik erimesi hastalığını önler.
- Saçtaki yağlanma ve kepeklenme problemine iyi gelmektedir.
- Regl sancılarını giderir.
- Baş ağrısını hafifletir.
- Diş etlerine bakım yapar.
- Karaciğeri temizler.
- Boğaz ağrılarını giderir.
- Romatizma sebebiyle oluşan ağrıları hafifletir.


Papatya Çayı Nasıl Demlenir?


Papatya çayı tarifi genellikle çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Papatya çayı evde kolayca hazırlayabileceğimiz sağlıklı bir bitki çayıdır. Papatya çayı nasıl demlenir sorusuna cevap olarak ilk önce sıcak su kaynatmamız gerekmektedir. Kurutulmuş papatyalardan 2-3 yemek kaşığı kadarını kaynar suya ekleyin. 4-5 dakika demlenmesini bekleyin ve ardından çayınız hazır olacaktır.

Papatya Çayı Faydaları Nelerdir? Papatya Çayı Nasıl Demlenir?

Papatya Çayı Zararları Nelerdir?


Papatya çayının büyük bir yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat yine de papatya çayı zararları ve papatya çayı yan etkileri bazı kişilerde meydana gelebilmektedir. Papatya çayı zararları papatyaya alerjisi olan kişilerde meydana gelebilir. Ayrıca kan akışınız hızlandırması sebebiyle bu rahatsızlığa sahip kişiler tarafından dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Papatya çayı bulantıyı engellese bile hamilelerin bu çayı tercih etmemesi gerekmektedir. Bu konuda mutlaka bir uzman doktora danışılmalıdır. Araba kullanan kişilere de papatya çayı içilmesi önerilmez. Çünkü papatya çayı uykuyu getirebilir ve uyuşukluk sağlayabilir.


Papatya Çayı Zayıflatır Mı?


Kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler papatya çayı zayıflatır mı sorusunun cevabını oldukça merak etmektedir. Papatya çayı metabolizmayı hızlandırır gaz problemlerinin giderilmesini sağlar. Bu sebeple papatya çayının kilo verme sürecinde size yardımcı olacağını söyleyebiliriz. Yine aynı sebepten papatya çayı kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. Papatya çayına şeker atmadığınız sürece diyet için oldukça faydalı bir içecektir. Papatya çayı 1 fincanında yaklaşık 1 kalori bulunmaktadır.


Papatya Çayı Ne Kadar Tüketilmeli?


Papatya çayı çok sevilen ve rahatlatan bir bitki çayıdır. Genellikle uyumadan önce veya akşam yemeğinden sonra tercih edilmektedir. Papatya çayı hamileler, böbrek rahatsızlığına sahip olanlar ve alerjik bir bünyeye sahip olanlar için doktora danışılarak tüketilmesi gereken bir bitki çayıdır. Bunun dışındaki kişiler güne 2 bardağa kadar papatya çayı içebilir.


Papatya Çayı Faydaları Nelerdir? Papatya Çayı Nasıl Demlenir?