Dünya Müslüman Alimler Birligi'nden Yemen'in Marib Kentini Husilerden Korumak Için Ayaklanma Çagrisi

Dünya Müslüman Alimler Birligi Genel Sekreteri Ali Karadagi, Yemen'in Marib kentini Husilerden korumak için ayaklanma çagrisinda bulundu.

Karadagi, Twitter hesabindan "Husi milisler tarafindan saldiriya maruz kalan, binlerce sivilin zorla yerinden edildigi ve camilerinin bombalandigi Marib'i korumak için resmi, medya ve saha ayaklanmasi istiyoruz." paylasiminda bulundu.

Paylasiminda, "Ey sesiz kalanlar, Husiler kazanirsa, ülkeleriniz ayakta kalmayacak." ifadesine yer veren Karadagi, hangi ülkelere isaret ettigine iliskin bilgi vermedi.

Yemen'de hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahinin yani sira petrol ve dogal gaz yataklarinin bulundugu Marib'i ele geçirmek isteyen Husiler, Subat 2021'den bu yana bölgeye yönelik saldirilarini artirdi.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA