Büyükelçi Ceyhun, Avusturya'daki Terör Saldirinda Yaralanan Polise Yardim Eden Türklerle Görüstü

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliginde düzenlenen programda, saldiri sirasinda yarali polis memuru ve sivillere yardim eden Türk gençleri yasadiklarini anlatti.

Avusturya'nin baskenti Viyana'da 2 Kasim 2020’de 4 kisinin ölümüne neden olan terör saldirisinda yaralanan polis memuru ve sivillere yardim eden Türk gençler Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen, o gece yasananlari anlatti.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Gültekin ve Özen'le büyükelçilikte bir araya geldi.

Farkli sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve basin mensuplarinin da yer aldigi programda Ceyhun, geçen yil 4 kisinin ölümüne neden olan terör saldirisinin Viyana’da yasayan herkesi derinden etkiledigini belirterek, saldirida yasamini yitiren sivilleri saygiyla andigini ifade etti.

- "Bu iki kahraman Türk genci unutulmamali"

Ceyhun, Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen’nin unutulmamasi gereken iki degerli kahraman oldugunu vurgulayarak, "Bu iki kahramanimizin Viyana Türk toplumu tarafindan hiçbir zaman unutulmamasi gerekiyor. Çünkü onlar bir yil önce burada teröre karsi çok güzel bir vatandaslik örnegi gösterdiler." diye konustu.

O gece Gültekin ve Özen'in sergiledigi kahramanca tutumun, korkunç terör saldirisindan nemalanmak isteyenlere gerekli yaniti verdigine isaret eden Ceyhun, "Iki Türk gencin, kahramanca ortaya çikip, Avusturyali, Viyanali bir polisi kurtarmalari ve açikça teröriste karsi dik durmalari, üstelik de ates altinda dik durmalari, birçok insana gösterdi ki biz bu konuda çok açik ve netiz, teröre karsi tavrimiz ortada. Türk ve Müslümanlar olarak terörü lanetleyenlerin basinda biz geliyoruz." dedi.

Agir yarali bir polis memurunu ambulansa tasiyarak hayatta kalmasina yardimci olan Özen ve Gültekin de o gece yasananlari bir kez daha anlatti.

- Teröristle burun buruna geldiler

Özen, yasadiklari en dikkat çekici olaylardan birinin de arkadasi Gültekin'in teröristle karsi karsiya gelmesi oldugunu belirterek, "Kendisini yere atmasaydi belki aramizda degildi bugün." ifadesini kullandi.

Terör eyleminde gösterdikleri kahramanlik nedeniyle Viyana Belediye Baskani Michael Ludwig’in kendileriyle görüstügünü belirten Özen, hem belediye baskani hem de Viyana Emniyet Müdürlügünden onur ve cesaret madalyasi takdim edildigini anlatti.

Gültekin de saldirinin yasandigi yerden her geçtiklerinde o geceyi hatirladiklarini, yasadiklari olaylarin kendilerinde iz biraktigini ifade etti.

Basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve çok sayida devlet büyügünün kendileriyle çok yakindan ilgilendigini dile getiren Gültekin, desteklerinden ötürü her birine ayri yari tesekkür etti.

Avusturya’nin baskenti Viyana’da 2 Kasim 2020’de düzenlenen terör saldirisinda 4 sivil hayatini kaybetmis, aralarinda bir polis memurunun da bulundugu çok sayida vatandas yaralanmisti.
Kaynak: AA