Bilecik'te 'Gida Denetim Seferberligi' Basariyla Sekilde Tamamlandi

Bilecik’te gida üretim, satis ve toplu tüketim ürünleri satan isletmeler ’Gida Denetim Serbestligi’ kapsaminda denetlendi. Bilecik Il Tarim ve Orman Il Müdürü Yoldas, 54 üretim yeri, 97 satis yeri ve 49 toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 200 denetim gerçeklestirdiklerini belirtti.

Bilecik'te 'Gida Denetim Seferberligi' Basariyla Sekilde Tamamlandi
Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlariyla 81 ilde yürütülen "Gida Denetim Seferberligi" kapsaminda Bilecik genelinde de 4 gün boyunca denetim gerçeklestirildi.

Denetimlerde ekibe eslik eden Il Müdürü Yoldas Yoldas, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Tarim ve Orman Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimati ile 81 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen ‘Gida Denetim Seferberligi’ kapsamin da Bilecik ilimiz genelinde de denetimlerimizi tamamladik. Denetimlerde, ilimizde gida güvenilirliginin saglanmasi, gidalarda taklit ve tagsisin önlenmesi, kisilerin sagliginin ve tüketici menfaatlerinin korunmasi ile sektörde haksiz rekabetin engellenmesi ve farkindaligi artirmak amaçlanmaktadir. Bu kapsamda ilk olarak gida üretimi yapan is yerleri dört gün süren denetimlerde her gün farkli sektör grubuna ayrilarak denetlenmistir” ifadelerine yer verdi.

"Toplam 200 denetim gerçeklestirildi"

Müdür Yoldas, 4 gün süren denetimleri basarili sekilde tamamladiklarini ifade ederek, “Bilecik Valimiz Dr. Kemal Kizilkaya’nin talimatlari dogrultusunda yemek üretim yerleri ve ögrenci yurtlarinin yemekhaneleri basta olmak üzere toplu tüketim yerleri denetlenmistir ve denetimler sonucu alinan numuneler ilgili laboratuvara gönderilmistir. Gida üretimi yapan is yerleri, kasap ve sarküteri ile bakkal, aktarlar, market, büfe vb. satis yerleri, lokanta, restoran, dönerci, fast-food ve benzer toplu tüketim yerleri, halkin en çok tükettigi ürünler ve ürün gruplarinin denetimleri yapilmis olup denetim seferberligi süresince 54 üretim yeri, 97 satis yeri ve 49 toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 200 denetim gerçeklestirilmistir" dedi.

Öte yandan Yoldas, yil boyunca risk esasina dayali gida denetimlerinin devam edecegini belirterek yapilan seferberlik ile tüketicilerde farkindalik olusturulmasi, halkin bilinçlendirilmesi ve gida is yerlerine her an görev basinda olduklarini hatirlatma amaci tasidiklarini belirtti.

Kaynak: İHA