Avustralya'da 18 Gündür Aranan 4 Yasindaki Kiz Çocugu Bulundu

Bati Avustralya (WA) eyaletinde 16 Ekim’den bu yana aranan 4 yasindaki Cleo Smith’in Carnarvon kasabasindaki bir evde "saglikli" olarak bulundugu açiklandi.

WA Eyalet Polisi, 16 Ekim'de Carnarvon'un kuzeyindeki bir kamp yerinde ailesinin kurdugu çadirdan kaybolduktan sonra genis çapli aramalara ragmen bulunmayan kiz çocugu ile ilgili açiklamada bulundu.

WA Emniyet Müdür Vekili Col Blanch'un yazili açiklamasinda, Carnarvon'taki bir eve yerel saatle 01.00’de operasyon düzenleyen polis ekiplerinin, odalardan birinde 4 yasindaki Smith’i bulduklarini duyurdu.

Evde operasyon esnasinda baska kimsenin olmadigini belirten Blanch "Bu sabah erken saatlerde Bati Avustralya polis gücünün Cleo Smith'i kurtardigini duyurmak benim için bir ayricalik. Cleo sag ve saglikli. Hepimizin umdugu ve dua ettigi sonuç buydu." ifadesini kullandi.

Blanch, polislerin "Ismin ne?" sorusuna "Benim adim Cleo" diye cevap veren çocugun kisa süre sonra ailesine teslim edildigini söyledi.

Aileyle hiçbir baglantisi bulunmayan 36 yasindaki Carnarvon'dan bir kisinin gözaltinda oldugunu ve su anda sorgusunun sürdügünü dogrulayan Blanch, süpheli ve Cleo'nun kurtarilmasi hakkindaki detaylari daha sonra açiklayacaklarini sözlerine ekledi.

- Bulunmasi ülkede sevinçle karsilandi

Ortadan kayboldugu günden bu yana güvenlik birimleri ve gönüllülerin 18 gündür aranan ve ülke gündeminin ilk siralarinda yer alan Cleo'nun saglikli olarak bulunmasi Avustralya’da sevinçle karsilandi.

Kizina kavusmasini sosyal medya hesabindan duyuran anne Ellie Smith, "Ailemiz yeniden bir bütün oldu" mesajini paylasti.

Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Konferansi'nda (COP26) için bulundugu Glasgow'da açiklamada bulunan Avustralya Basbakani Scott Morrison, "Dualarimiz kabul oldu. Ne harika, rahatlatici bir haber." ifadesini kullandi.

Çocugun bulunmasinda emegi geçenlere tesekkür eden ana muhalefetteki Isçi Partisi Baskani Anthony Albanese, "Çok mutlu bir haber." paylasiminda bulundu.

- Bulunmasini saglayana 1 milyon dolar ödül vaat edilmisti

WA Basbakani Mark McGowan, küçük kizi bulana veya bulunmasini saglayacak bilgiyi verene 1 milyon Avustralya dolari (yaklasik 750 bin dolar) ödül verilecegi açiklamisti.

Polisin Cleo'nun bulunmasini saglayan bilgiye nasil ulastigi konusunda bir açiklama yapilmadi.

Carnarvon kasabasinin kuzeyindeki Gascoyne sahilindeki Blowholes Kamp yerinde 15 Ekim'de çadir kuran Cleo ve ailesi geceyi burada geçirmisti.

Ertesi sabah Cleo'nun çadirda olmadigini fark eden ailesinin polise basvurmasi üzerine hava, kara ve denizden genis çapli arama baslatilmisti. ???????

Kaynak: AA