Trabzon'da Küçük Boyda Avlanan 20 Ton Hamsiye El Konuldu

Trabzon'da belirlenen limitlerin altinda avlanan 20 ton hamsiye el konuldu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, yaptigi yazili açiklamada, 1 Eylül itibariyla sona eren yasaklarin ardindan denize açilan balikçi gemilerinin avciliga basladigini hatirlatti.

Gülbay, bölgede yogun avlanan hamsi için avcilik saatinin 09.00 ila 15.00 saatleri oldugunu belirterek, "Avciligin artmasiyla Il Müdürlügümüz personeli de 1380 sayili Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde denetimlerine hiz verdi." ifadesini kullandi.

Özellikle 7191 sayili Kanun ile 1380 sayili Su Ürünleri Kanunu'nda yapilan degisiklik sonrasinda idari yaptirimlarin gücünün artirildigi vurgulayan Gülbay, sunlari kaydetti:

"Idari para cezalarinin miktari artarken daha önce kanunda bulunmayan bazi idari yaptirimlar da eklendi. Son günlerde bölgemizde avcilikta bulunan girgir gemilerinin yogunlasmasi sonrasinda da denetimler hiz kazandi. Yapilan denetimler neticesinde bir nakil vasitasinda 20 ton hamsi baliginin mevzuatta yer alan limitlerin altinda olmasi nedeniyle ürüne el konularak idari para cezasi islemi uygulanmistir. "

Gülbay, denetimlerin mesai saati gözetilmeksizin devam ettigini belirterek, "Bu yilin eylül ile kasim aylari arasinda yapilan denetimlerde 45 ton hamsi, 2 bin 145 kilogram istavrit, 12 kilogram barbun ve bir fanyali aga el konuldu, 16 kisiye de toplamda 71 bin 451 lira idari para cezasi uygulandi." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA