Kocaeli'de Hacze Gelen Avukati Öldüren Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde haciz için evine gelen Istanbul Barosuna kayitli avukat Ersin Arslan'i tabancayla öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan sanik, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Gebze 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu sanik Yavuz Yazici, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi araciligiyla katildi.

Maktul Ersin Arslan'in babasi Bahri ile annesi Gülver Arslan salonda hazir bulundu. Çok sayida baronun baskani, temsilcileri ve Arslan'in meslektaslari da davaya müdahil olmak için durusmada yer aldi.

Cumhuriyet savcisi, bir önceki celsede sundugu, sanigin "kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi ve takdiri indirim uygulanmamasi yönündeki mütalaayi tekrar etti.

Durusmada söz verilen Arslan'in babasi ve annesi, önceki beyanlarini tekrar ederek, sanigin mütalaa dogrultusunda cezalandirilmasini istedi.

Sanik Yazici da olaydan duydugu pismanligi dile getirerek, olayin talihsiz sekilde gerçeklestigini belirtti.

Sanik avukati, müvekkili hakkinda haksiz tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmasini talep ederek takdiri mahkemeye birakti.

Katilanlar avukati da olay yerindeki taniklarin maktul tarafindan herhangi bir haksiz tahrik olusturacak bir davranisinin bulunmadigini aktardigini belirterek, hükme esas alinamayacak söylemleri kabul etmediklerini kaydetti.

Katilanlar avukatinin beyanlarina karsi söz verilen sanik Yazici, kasitli degil, rastgele ve korkutma amaçli ates ettigini savundu.

Son sözü sorulan Yazici, "Milyonlarca pismanim, pismanim, pismanim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanigi "kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi.

Sanigin, Gebze 6. Asliye Ceza Mahkemesinin 2019 yilinda kesinlesen, kasitli suçtan almis oldugu 15 ay hapis cezasiyla mükerrir oldugu anlasildigindan, verilen cezanin ilgili kanun maddesi uyarinca "mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine" karar veren mahkeme heyeti, kosullari olusmadigindan sanik hakkinda haksiz tahrik uygulanmasina yer olmadigina da hükmetti.

Durusmanin ardindan açiklama yapan Istanbul Barosu Baskani Mehmet Durakoglu, Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine bassagligi dileyerek, davanin her celsesine onlarca baronun katildigini söyledi.

Katilanlar avukati Ibrahim Burak Eskici de hukuken kendilerini tatmin eden bir karar çiktigini belirterek, kararin içlerini bir nebze olsun rahatlattigini kaydetti.

Avukat Ersin Arslan'in (27) 16 Mart 2021'de haciz islemi için gittigi evde ugradigi silahli saldiri sonucu ölmesine iliskin Gebze Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Yavuz Yazici hakkinda "kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istenmisti.

Kaynak: AA