Kocaeli'de Firtina Nedeniyle 10 Ilçede 27 Çati Uçtu, 8 Kisi Yaralandi

Kocaeli'de etkili olan firtina nedeniyle 10 ilçede 27 çatinin uçtugu, 8 kisinin yaralandigi duyuruldu.

Valilikten yapilan açiklamada, Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilari dikkate alinarak gerekli tedbirler alindigi kaydedildi.

Dün aksam baslayan, bugün devam eden kuvvetli rüzgar ve firtina nedeniyle Kocaeli'deki 12 ilçenin 10'unda 27 çatinin uçtugu aktarilan açiklamada, bunun yani sira 5 agaç devrilmesi, 1 iskele kalibi çökmesi, 1 tabela devrilmesi olmak üzere toplam 34 olayin meydana geldigi belirtildi.

Ayrica, il genelinde etkili olan firtinada 11 teknenin battigi, 6 teknenin karaya çikarildigi bildirilen açiklamada, "Il genelinde 95 trafoda elektrik kesintisi yasanmis olup SEDAS tarafindan gerekli müdahaleler yapilmaktadir. Meydana gelen olaylarda toplam 8 vatandasimiz yaralanmistir." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, Meteoroloji Genel Müdürlügünce yapilan son degerlendirmelere göre, kuvvetli rüzgar ve firtinanin yarin geç saatlere kadar devam edecegi vurgulanarak, vatandaslarin firtinanin olusturabilecegi çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenmeler ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmasi istendi.

Kaynak: AA