Izmir'de Ipek Dokuma Atölyesi'nin Açilis Töreni Yapildi

Izmir'in Ödemis ilçesinde, Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürütülen "Küçük Menderes Havzasi'nda Üreten Kadinlarla Dokunan Ipekler Projesi" kapsaminda, Ipek Dokuma Atölyesi'nin açilisi gerçeklestirildi.

Zeytinlik Mahallesi'ndeki atölyede düzenlenen törende konusan Tarim ve Orman Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskani Mehmet Ergün, bakanlik olarak tarimsal kalkinma kooperatifi ortagi olan kadinlarin her açidan güçlenmeleri için egitimler verdiklerini söyledi.

Kadin üreticilerin her zaman yaninda olduklarini belirten Ergün, "Kadinlar tarimsal islerin bel kemigini olusturmaktadir. Kadinlar, düzenlenen kurslardan aldiklari egitimlerle evlerine katkida bulunuyorlar. Bunlar çok güzel seyler, devlet olarak, ülke olarak bunlari yapmak bizim görevimiz." dedi.

Izmir Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Oktay Darcan ise ipek böcegi yetistiriciliginin bölgede canlandirilmasi için Tarim ve Orman Bakanliginin üreticilere teknik destek verdigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan, Tarim ve Orman Bakanliginin, proje kapsaminda hibe ettigi 5 ipek dokuma tezgahiyla Ödemis Kaymakamliginin daha önce aldigi 7 ipek dokuma tezgahinin bulundugu Ipek Dokuma Atölyesi'nin açilisi yapildi.

Törene, Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris ile AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskani Dilek Yildiz Büyükdag da katildi.

Kaynak: AA