Çocuklara Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi

18-24 Kasim “Toplum Agiz ve Dis Sagligi Haftasi” kapsaminda Bülent Ecevit Üniversitesi’nde çocuklara agiz dis sagligi egitimi verildi.

Çocuklara Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi
Dis Hekimligi Fakültesi Çocuk Dis Hekimligi Anabilim Dali ögretim üyeleri Doç. Dr. Ebru Hazar Bodrumlu, Dr. Ögretim Üyesi Melek Belevcikli ve Arastirma görevlisi Dt. Melike Kurt, Toplum Agiz Dis Sagligi Haftasi kapsaminda ZBEÜ Okul Öncesi Uygulama ve Arastirma Merkezinde, 3,4 ve 5 yas gruplarindaki çocuklara agiz ve dis sagligi egitimi verdikten sonra, ögrencilere nasil dis firçalamalari gerektigini göstererek, dis firçasi dagitti.

Çocuklarin yogun ilgisi ile gerçeklesen egitimin ardindan, konu ile ilgili açiklama yapan Pedodonti Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Ebru Hazar Bodrumlu; Agiz ve dis sagliginin, çocuklarin yasam kalitesini, sosyal iliskilerini, beden ve buna bagli olarak da ruh sagligini etkileyen oldukça önemli bir faktör olmasi sebebiyle, çocuklarin erken dönemde agiz dis sagligi açisindan bilgilendirilmesinin gerekli aliskanliklari kazandirabilmek açisindan çok önemli oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA