AK Parti'li Baybatur'dan 'Çerkezlerin Türkiye'de Asimile Edildikleri' Iddiasina Tepki Açiklamasi

'Bu besinci kol faaliyetleri bizim bildigimiz, alisik oldugumuz, ülkemize yönelik her zaman yapilan faaliyetlerdir. Ama biz Çerkezler buna prim vermeyiz, pabuç da birakmayiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin semsiyesi ve ay yildizli bayragin altinda yasamaktan dolayi son derece mesut ve bahtiyariz'

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Alman DW kanalinin "Çerkezlerin Türkiye'de asimile edildikleri" yönünde iddialari içeren yayin yapmasina tepki göstererek, kendisinin de Çerkez oldugunu belirterek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin semsiyesi ve ay yildizli bayragin altinda yasamaktan dolayi son derece mesut ve bahtiyariz." dedi.

AA'ya konusan Baybatur, Alman kanali DW'de yer alan bir yayinda Türkiye'deki Çerkezlerin asilime edildiklerinin iddia edildigini, bunu Türkiye'ye yönelik bir operasyonun parçasi olarak gördüklerini, Çerkez toplumu olarak bunun farkinda olduklarini bildirdi.

Çerkezlerin 150 yil önce yasadigi büyük sürgünde Türk milletinin kadirsinaslik göstererek kendilerini bagirlarina bastigini anlatan Baybatur, Kurtulus Savasi'nda ve modern Türkiye’nin insasinda her zaman aktif rol aldiklarini kaydetti.

Türkiye'de Çerkezlerin hiçbir zaman ikinci sinif vatandas olarak görülmedigine dikkati çeken Baybatur, sunlari kaydetti:

"Çerkezler bu devletin kurucu unsurlarindandir. Bunda endise ve tereddüdümüz yoktur. Bugün Kayseri'de ve Düzce'deki üniversitelerde Çerkezce dil egitimi verilmektedir. Ilkokullarda seçmeli ders olarak vardir. Bu hangi asimilasyondur. Buradaki hedef farklidir. Bugün Türkiye'de 5 milyona yakin Kafkas kökenli Çerkez yasamaktadir. Hiçbir sekilde biz asimilasyona ugramis degiliz.

Bu besinci kol faaliyetleri bizim bildigimiz, alisik oldugumuz, ülkemize yönelik her zaman yapilan faaliyetlerdir. Ama biz Çerkezler buna prim vermeyiz pabuç da birakmayiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin semsiyesi ve ay yildizli Türk bayraginin altinda yasamaktan dolayi son derece mesut ve bahtiyariz. Insallah ülkemizi büyüterek ekonomisinden tüm alanlara kadar bu ülkede müreffeh bir sekilde yasamaya devam edecegiz."

Baybatur, babasindan ve dedesinden sürgün hikayelerini dinleyerek büyüdügünü, vatansizligin ve devletsizligin ne demek oldugunu gayet iyi bildiklerini, atalarinin bu devlete, vatana, millete ve bayraga sahip çikilmasi ögüdünü unutmadiklarini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bu topraklara sahip çikmak tabiri caizse bizim için iman meselesidir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA