Terme'de Hamsi Festivali Açiklamasi 1,5 Ton Hamsi Tüketildi

Terme Belediyesi tarafindan düzenlenen Terme Hamsi Festivali’nde vatandaslara 1,5 ton hamsi dagitildi. Karadenizli ses sanatçisinin konser verdigi festivalde vatandaslar coskulu anlar yasadi.

Terme'de Hamsi Festivali Açiklamasi 1,5 Ton Hamsi Tüketildi
Samsun’un Terme ilçesi Yali Mahallesi’nde bulunan kumsal alanda Terme Belediyesi öncülügünde düzenlenen Terme Hamsi Festivali’nde 1,5 ton hamsi vatandaslara ikram edildi.

Binlerce kisinin katilim sagladigi festivalde, hamsili pilav ve kabak tatlisi yarismasi da düzenlendi.

Yemek ve tatlilar jüri üyeleri tarafindan degerlendirildikten sonra yarismada dereceye giren ve yarismaya katilim saglayan kisilere protokol üyeleri tarafindan hediyeler verildi.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan, Karadenizli ses sanatçisi Onay Sahin’in sahneye çikmasiyla birlikte festivalde renkli görüntüler ortaya çikti. Yöresel müziklerle coskulu anlar yasayan vatandaslar, festivalin tadini çikardi.

Festivallerin devami gelecek

Festivalde vatandaslara hamsi ikraminda bulunan Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, “Geleneksel hale getirmeyi planladigimiz ‘Terme Hamsi Festivali’nin ilkini gerçeklestirmenin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Bugün burada yogun bir katilimla karsilasmanin mutlulugu içerisindeyiz. Hemsehrilerimize, uzaktan ve yakindan gelen tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyoruz. ‘Hamsi bahane, festival sahane’ diyerek gerçeklestirdigimiz etkinligin sürekliligi olacagina inaniyoruz. Terme’de bu tür organizasyonlarin tekrarlanmasi için üzerinde detaylica çalisacagiz” diye konustu.

Etkinlik alani içerisinde ayrica Terme Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan kadinlara, acil durumlarda kullanilmasi gereken Kadin Acil Destek Uygulamasi (KADES) ile ilgili brosürler dagitilarak, aplikasyon hakkinda bilgilendirmeler yapildi.

Programa, Terme Kaymakami Metin Maytalman, Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, Cumhuriyet Bassavcisi Seçkin Sahan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle birlikte çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA