Ögrenciler Ve Veliler Ayni Sirada Sinava Girdi

Samsun’da Baruthane Ortaokulu tarafindan gelistirilen proje ile 300 ögrenci velileriyle birlikte okuduklari kitaptan sinava girdi. Kafa kafaya vererek çocuklariyla birlikte soru çözen veliler, projenin çok verimli oldugunu söyledi.

Ögrenciler Ve Veliler Ayni Sirada Sinava Girdi
Gerçeklestirdigi projelerle dikkatleri üzerine çeken Baruthane Ortaokulu, bu kez ögrenci ve velilerini ayni sirada bulusturdu. ’Ailemle Okulum’ projesi kapsaminda ögrencilere rol model olma, okuma aliskanligi kazandirma, ögrencilerin sinav kaygisini azaltma, velilerin ögrencilere empati kurmalarini saglamak için sinav etkinligi düzenlendi.

Okulun belirledigi bir kitabi aileleri ile birlikte okuyan ögrenciler, anne veya babalari ile birlikte okuduklari kitaptan ortak sinav oldu. 300 ögrenci ve 300 velinin katilim gerçeklestirdigi proje herkesten takdir topladi.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Baruthane Ortaokulu Türkçe Ögretmeni Nursel Çesme, "Okulumuzda 5 yildir düzenlenen ’Ailemle Okulum’ projesi kapsaminda veliler ve ögrencileri ayni kitapta bulusturuyoruz. Bugün burada veli ve ögrenci ayni kitabi okuyarak farkli diyarlara yolculuk yaptilar. Bunu bir sinavla taçlandirdik. Veli ve ögrenci toplam 600 kisi vardi. Bu tür projeleri genelde devam ettiriyoruz" dedi.

Ögrenci velisi Yildiz Koç, "Çok güzeldi. Bu tür projelerin tekrarlanmasini istiyoruz. Kendi oglum ayni sirada olmak gerçekten güzel bir duygu. Hosumuza gitti güzel seyler paylastik" diye konustu.

Ögrenci Mustafa Koç, "Böyle projeler devam ederse güzel olur. Bu tür projelerin müdürümüzün daha fazla planlamasini gerektigini düsünüyorum" seklinde konustu.



"Çok mutluluk verici bir sey"

Ögrenci velisi Kerem Babacan ise, "Çocuklarla velilerin birlikte okuduklari bir kitaptan sinav etkinligi yapildi. Böyle bir ani paylasmak, çocuklarimizla okudugumuz bir kitabi paylasmak ve bununla ilgili bir sinava girmek çok mutluluk verici bir seydir. Bize bu duyguyu yasatan okul yönetimine ,ögretmenlerimize sonsuz tesekkürlerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandi.

Babasi ile birlikte sinava girmenin güzel bir duygu oldugunu belirten Asya Babacan, "Sorular kolaydi. Degisik bir duygu hissettim. Sinavlara hep tek basima girerim ama bu sefer babamla girdim. Çok güzel bir duyguydu" açiklamasinda bulundu.

Takdir toplayan projenin devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA